Zwerfhond overleeft wurging door een touw en maakt een ongelooflijke comeback

De beste vriend van de mens heeft zijn bijnaam aan een goede reden te danken, en daarom is het zo hartverscheurend om te zien dat er toch mensen zijn die hun hond niet met respect en liefde kunnen behandelen. Een droevig voorbeeld daarvan bereikt ons vanuit Iran, waar helden een hond moesten redden wiens leven aan een zijden draadje hing.

Afbeelding: YouTube

Gelukkig kon de geweldige organisatie Sezar Sanctuary de hond net op nippertje redden. Het arme ding werd met een touw aan zijn nek vastgebonden en werd bijna dood gewurgd. Het touw sneed de bloedsomloop en zuurstof naar zijn hersenen af. Daardoor raakte zijn hoofd ook gevuld met vocht. Daarbij kwam nog dat hij aan verschillende infecties leed.

Hij werd achtergelaten op straat en was aan zijn lot overgeleverd, maar dan kwamen de redders die hem weigerden op te geven. Ze doopten hem Delavar, wat een perfecte naam is want het betekent “moed” in het Perzisch.

Hoewel het niet eenvoudig was en heel lang duurde, begon Delavar uiteindelijk wel te herstellen van deze traumatische bijna doodervaring. In de onderstaande drie video’s kan je de vooruitgang van deze dappere hond bekijken.

DEEL deze prachtige redding met je vrienden!

Bron: YouTube

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.