Zwerfhond met een gebroken poot loodst redders met zich mee over een afstand van ruim 3 kilometer om zo haar puppy’s te kunnen redden

Op een markt in Vera in Spanje vond Lianne Powell een uitgemergelde hond met een gebroken poot. Zoals barmhartige Samaritanen doen, nam ze de hond mee naar Ellen Sobry, een dierenarts bij Clinivet Turre Clinica Veterinary. Ellen zag dat de hond recent bevallen was (ze produceerde nog melk). Dat betekende dat er ergens nog puppy’s moesten zitten, wachtend op hun moeder. Ellen deelde dit geweldige verhaal op Facebook.

Afbeelding: Clinivet Turre Clinica

Nadat ze het gebroken pootje van de hond verzorgd hadden, namen Lianne en Ellen de hond terug naar de plek waar ze haar gevonden hadden. Ze hopen dat de hond hen naar haar nest zou leiden – en dat deed ze ook. Het was een wandeling van amper anderhalve kilometer.

Afbeelding: Clinivet Turre Clinica

De hond leidde hen naar een verlaten huis. In de tuin stond een auto. De hond wandelde recht naar de auto en sprong erin. Daar lagen de puppy’s tegen elkaar aan geknuffeld – alle 10!

Afbeelding: Clinivet Turre Clinica

Ellen kon alle puppy’s uit de auto halen en naar de kliniek brengen. De moeder kreeg de naam Vera. Zij ging uiteraard ook terug mee! Het lijkt erop dat de hond bewust naar de markt ging om hulp te zoeken!

Bovendien had ze met haar gebroken poot zelf ook hulp nodig. Vera en haar puppy’s stellen het goed nu. Met één lief gebaar redde Lianne 11 levens!

DEEL deze prachtige redding met je vrienden!

Bron: Facebook

Het laatste viral nieuws direct in je inbox

Als eerste op de hoogte zijn van het laatste viral nieuws? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.