Zwerfhond beeft oncontroleerbaar van angst. Maar al snel beseffen ze zich, dat dit geen doorsnee redding is

Ik vraag me soms af hoe het zou zijn om in de Tuin van Eden te wonen. Planten en dieren zijn twee van mijn favoriete dingen in het leven, en ik kan me geen betere manier voorstellen om m’n tijd door te brengen dan te kletsen over plantjes en het verzorgen van dieren: vrede, schoonheid, vrede en liefde – en oh ja, puppy’s!

Dat is helaas niet de wereld waarin we vandaag leven, en hoewel we af en toe glimpen van deze “schoonheid” krijgen te zien, is onze wereld verloederd en gebroken. Overal is er leed, angst en pijn.

Deze kleine puppy had de donkere zijde van het leven gezien en had nog niet veel liefde of menselijke vriendelijkheid gezien. Op een lentedag in 2016 kreeg ze toch een glimp van deze vriendelijkheid te zien. Ze werd opgemerkt door een vrouw genaamd Julie Maigret, die haar in de gaten begon te houden en voedsel voor haar achterliet.

Er werden plannen gemaakt om de hond te vangen, en op een regenachtige dag, trokken Eldad Hagar, Lisa Arturo en Julie Maigret er op uit om de rood en witte puppy te redden. Ze vonden haar maar ze moesten erg voorzichtig te werk gaan, omdat ze wisten dat ze zou weglopen.

De hond zat in een hoekje van een garage en toen ze de redders zag naderen, trilde en jankte ze van angst. De redders gunden haar even wat ruimte om te kalmeren, maar toen ze met zachte en troostende stemmen tegen haar begonnen te praten, begon het arme dier ongecontroleerd te beven.

Het is begrijpelijk waarom deze hond zo bang was. Wie weet welke brutaliteit ze op straat moest ondervinden. Hoeveel mensen schopten haar, schreeuwden haar toe of behandelden haar gemeen?

Na veel vijven en zessen kregen ze het dier toch in een krat. Van zodra ze in de kooi zat kalmeerde ze zienderogen. Algauw werd de hond, die de naam Eden kreeg, bedolven onder de liefde en de zorgen van goede mensen. Van geketst en doodsbang bloeide ze helemaal open naar een speelse en liefdevolle hond.

Volgens de website van Chews Life Dog Rescue heet “Eden” nu “Addy” en werd ze enkele maanden na haar redding geadopteerd door een liefdevolle familie. We zijn zo blij dat deze hond het happy end kreeg dat ze zo verdiende!

DEEL deze mooie redding met je vrienden!

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.