Zwak kalfje stond op het randje van de dood – Maar een biggetje wilde hem niet zomaar opgeven.

Soms is vriendschap het krachtigste medicijn. Dit is ook het geval voor dieren. Als ze een vriendje hebben dat hen steunt, zijn ze in staat tot de meest verbazingwekkende transformaties. Dit was ook het geval voor Bunny het kalf wiens leven aan een zijden draadje hing door mishandeling en verschillende gezondheidsproblemen.

koe1

Hij stond op het randje van de dood en leed ontzettend veel pijn. Maar gedurende deze hel bleef er aldoor iemand aan zijn zijde: Baby, het geredde biggetje!

koe2

De arme Bunny kwam in het Sugarshine FARM Sanctuary terecht nadat hij aan de slachterij was ontsnapt. Kelly Nelder ging hem ophalen nadat de vrouw die hem aanvankelijk gered had niet meer voor hem kon zorgen, samen met drie biggen waaronder Baby.

koe3

Omdat Bunny te zwak was, woonde hij samen met Nelder binnen terwijl ze hem terug op gewicht probeerde te brengen.

koe4

Maar op een ochtend toen ze Bunny zou gaan voederen, drong Baby de kamer binnen. Ze liep meteen op het kalf toe en begon met haar kleine snuit over zijn gezicht te wrijven.

koe5

Zelfs toen Nelder het biggetje naar buiten werkte, bleef ze aandringen om bij haar kameraadje te zijn. Met haar kleine neus duwde ze de deur opnieuw open en liep terug naar Bunny het kalf.

koe6

Nelder was geschokt om te zien hoe goed deze twee het met elkaar konden vinden en liet ze dan maar lekker knuffelen. Maar ondanks zijn nieuwe speelkameraard werd de gezondheid van Bunny slechter.

koe7

Na een aanval van pneumonie haastte Nelder zich naar de dierenarts. De medicatie hielp niet. Het kalfje kon nauwelijks ademen en op zijn pootjes staan.

koe8

Tijdens wat zijn laatste uur leek, bleef Baby de hele tijd aan zijn zijde. Omdat Bunny aan beroertes leed, wilde Nelder de dierenarts bellen om hem te laten inslapen. Maar Baby bleef het kalf knuffelen – en als bij wonder hielden de beroertes op.

koe9

Bunny werd beter en beter – hij werd stilaan weer gezond en na verloop van tijd stond hij weer gewoon op zijn poten. Hoewel hij erg met zijn gezondheid sukkelde, was Baby nooit ver weg om hem te steunen.

Bunny is ondertussen een gezond, al heeft hij nog wel medicatie nodig – en ook Baby is gelukkiger dan ooit dat haar maatje het goed maakt!

DEEL deze ontroerende vriendschap met je vrienden op Facebook!

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.