Zus geeft kriebelkusjes aan de hersendode baby. Als door een wonder brengt dit de baby weer tot leven

Niets is zo traumatisch als het verlies van een kind. Ze zijn zo fragiel en zijn voor zowat alles op ons aangewezen, en als het noodloot toeslaat, stort de wereld rondom je ineen. We hebben een verhaal gevonden over een Britse familie die bijna hun kleintje verloren, maar toch weer terug vocht en de familie nu de moed geeft om door te gaan.

Op haar tweede verjaardag leed de kleine Poppy Smith uit Barrow in Cumbria, Engeland, ernstige hypoxie hersenschade. De dokters zeiden de familie dat ze erg weinig kans had om te overleven, en als ze dat toch zou doen, zou dat leiden tot onoverkomelijke, ontwikkelingsstoornissen.

Nu, negen weken later, kruipt ze terug en praat ze meer dan ooit tevoren. Haar dokters en ouders zijn totaal verbluft …

Haar vader, de 34-jarige ontwerper Stephen Smith, zegt dat dit allemaal te danken is aan een bijzonder moment in het ziekenhuis met de oudere zus van Poppy, de 12-jarige Macy.

“Macy blies een wind op haar buik en Poppy begon plotseling te lachen. We konden het niet geloven. Nu zijn we ervan overtuigd dat Poppy terug zal wandelen en praten, want vanaf ze geboren werd, heeft ze zich een vechter getoond.”

Poppy werd geboren na 29 weken en woog amper 1 kg. Ze bracht haar eerste drie maanden door op de afdeling intensieve neonatale zorgen en leed aan een bloedvaatziekte genaamd het Moebius syndroom, hetgeen de gezichtsspieren aantast en moeilijkheden kan veroorzaken met spreken, slikken en andere problemen.

Volgende pagina

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.