Zijn zoon van 9 lachte zonder enige aanleiding. Als de dokters een scan maken, kunnen ze niet geloven wat er in zijn hersenen zit.

Is er iets mooier dan de glimlach van een kind? De ouders van de negenjarige Justin Cho uit California vermaakten zich altijd met het gegiechel van hun zoon. Justin deed niet anders dan lachen en lachen, zonder enige aanleiding. Ze dachten dat dit deel uitmaakte van zijn joviale persoonlijkheid. Ze vergisten zich.

Justin hield net zoals alle kinderen van zijn leeftijd van voetbal en tafelspelletjes. Hij was altijd vrolijk. Maar zijn ouders begonnen te vermoeden dat er iets niet klopte toen ze merkten dat Justin nog meer lachte als hij moe was. Een jaar geleden had Justin een epileptische aanval. Het was toen dat een team van experts een verbazingwekkende diagnose stelde.

De lachbuien die hij had waren in realiteit epilepsieaanvallen. Deze zeldzame ziekte heet gelastische epilepsie. Bovendien wees de scan uit dat Justin een goedaardige tumor in zijn hersenen had. Dit type van tumor is doorgaans al van bij de geboorte aanwezig, maar het kan lang duren voor het problemen veroorzaakt.

Een jaar geleden hadden ze zijn hoofd moeten openmaken om hem te kunnen opereren, waarna hem een lange revalidatie zou wachten. Gelukkig konden de dokters dankzij de vooruitgang van de medische wetenschap de tumor vernietigen met microscopische werktuigen, zonder dat zijn schedel opengelegd moest worden.

En deze futuristische operatie was een groot succes! Nu, zes maanden later, heeft Justin geen epileptische aanvallen meer. En wat nog beter is: hij is nog steeds even vrolijk als voordien! Justin blijft van het leven genieten met een mooie glimlach op zijn lippen.

Bekijk het videoverslag hieronder en DEEL dit verhaal met je vrienden!

Bron en afbeeldingen: Daily Mail en YouTube

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.