Zonder enige vorm van angst nadert de jongen de uitgehongerde hond. Als hij ziet wat er in werkelijkheid aan de hand is, is hij diep ontroerd

In de wereld van vandaag krijgen we al snel het gevoel dat we toch niets kunnen verbeteren. Er zijn zoveel problemen dat we nauwelijks weten waar we zouden moeten beginnen. Maar dit verhaal bewijst dat ook een klein gebaar een grote ommekeer kan betekenen. Het begint allemaal met een oude man die door de stad wandelt.

Afbeelding: Flickr / solapenna

Hij merkt een kleine jongen op die een graatmagere hond een stukje brood voedert. Hij gaat naar de jongen en vraagt waarom hij zijn brood met deze jongen deelt.

Afbeelding: Pinterest

Het antwoord van de jongen is zo onschuldig: “Omdat hij niets had. Hij heeft geen thuis en geen familie. Als ik de hond geen eten geef, sterft hij.”

De oude man is verbaasd: “Maar er zijn zoveel straathonden hier. Wat je doet maakt geen groot verschil.” Maar de jongen kijkt de hond liefdevol aan, streelt hem over het hoofd en zegt: “Voor deze hond maakt het een groot verschil.”

Afbeelding: Pinterest

De man is diep ontroerd door dit antwoord. En daar kunnen we allemaal van leren. Kleine gebaren kunnen grote gevolgen hebben. Dit is een advies dat we elke dag zouden moeten proberen opvolgen om van deze wereld een betere plek te maken!

Bron: Perfecto Guru

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.