Zo maak je een geweldig tafelblad van muntjes

Kijk eens naar deze fonkelende muntjes tafel. Het was vroeger een oude eettafel. Nu is het een gloednieuwe tafel die je zelf gewoon thuis kunt maken. Kijk hoe de creatieve eigenaars van dit fijn meubelstuk ons tonen hoe je een muntjes tafel maakt. Het eindresultaat is ronduit fantastisch!

Heb je een oude tafel die alleen maar plaats inneemt en klaar lijkt voor het stort? Je kunt deze tafel helemaal zelf een upgrade geven. En dat is precies wat dit koppel deed. Het tafelblad bladderde af en moest hersteld worden. Dit is een erg eenvoudig project als je een glazen bedekking van hoge kwaliteit gebruikt.

Eerst gebruiken we een elektrische schuurmachine om het tafelblad mooi af te schuren. Vervolgens leg je de tafel op een multiplex van 1,25 cm en teken je de afmetingen van de tafel af. Vervolgens de multiplex uitzagen met een cirkelzaag.

Dan lijmen we de multiplex op het oude tafelblad. Daarna verven we het nieuwe tafelblad zwart.

Nu komt het leuke deel. Begin je muntjes op de tafel uit te stallen en werk van buiten naar binnen toe. Sommige mensen lijmen elk individueel muntstuk maar dat is eigenlijk niet nodig.

Giet twee delen glazuurbedekking in een kop en enkele minuten goed roeren. Begin met het mengsel in het midden van de tafel te gieten. Dan giet je er nog een beetje rond. Verspreid het mengsel dan met een plastic krabber over het volledige tafelblad. Je hebt ongeveer een kwartier tijd om het te bewerken voor het hard wordt. Het eindresultaat wordt pas zichtbaar nadat je het een nachtje hebt laten drogen.

Dergelijke bedekking staat gelijk aan 70 lagen lak. Voor dit project waren er ongeveer 3.500 koperen muntstukjes nodig.

Bekijk de instructies hieronder en DEEL dit mooie doe-het-zelf-project met je vrienden!


Bron: Rumble.com ; Afbeeldingen: NTD

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.