Zijn hond, die jarenlang vermist was, zit op hem te wachten in de garage. Wat een prachtige reünie!

Het jaar 2013 eindigde niet goed voor Julio en zijn broer Sam. Het jaar voordien hadden ze een acht weken oude Deense dog gekocht en opgenomen in hun huis in Oklahoma City. Julio en Duke werden de beste vrienden. Maar op kerstavond 2013 liet Julio Duke even in de tuin zoals hij dat altijd deed. Maar Duke kwam nooit meer terug. Hij was verdwenen. Julio was kapot van verdriet. Hij dacht dat de hond was weggelopen en het was de slechtste Kerstmis die hij zich kon indenken.

julio

Julio zocht onvermoeibaar naar zijn hond. Dagen gingen voorbij, dan weken en uiteindelijk maanden. Maar de Deense dog was nergens te bespeuren. Duke had een microchip maar dat bleek helaas niet voldoende om hem op te sporen.

De volgende 25 maanden zou Julio naar hem blijven zoeken, maar dan in maart 2016 gebeurde er plotseling een wonder.

Op een verlaten boerderij in Navasota in Texas stapte David Walker buiten en stond oog in oog met een Deense dog. Omdat de hond duidelijk verloren gelopen was, reed David met de hond naar een dierenarts. De dierenarts zei dat de hond gezond was maar een beetje aan de magere kant.

De dierenarts identificeerde de hond aan de hand van de microchip als Duke en was verbluft dat hij 500 km van huis was. De volgende dag belde David naar Julio. Julio en zijn broer Sam waren geschokt om te vernemen dat hun hond levend en wel was.

Ze lieten meteen alles vallen om de vier uur durende rit naar Texas te maken. Ze waren op missie om Duke terug thuis te brengen waar hij thuishoorde. Maar Julio was bang dat Duke hem na 800 dagen niet meer zou herkennen. En Duke was nog maar een puppy toen hij hem kwijtraakte.

Toen David de garagepoort opende, werd elke twijfel weggenomen. Duke herkende zijn eigenaar meteen en vloog hem letterlijk in de armen!

DEEL deze geweldige reünie met je vrienden!


    Bron: YouTube

    Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

    Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.