Ziekenhuis geeft gratis therapiehonden aan zieke kinderen en vermindert zo hun herstelperiode tot 30%

Geeft rond schattige en speelse honden zijn je niet meteen een beter gevoel? Dat is het principe achter een nieuw programma in het John Hunter Hospital in New South Wales waarbij therapiehonden bij zieke patiënten worden gezet om hen sneller te helpen genezen. De non-profitorganisatie Delta Therapy Dogs plaatst blije, gezondheidsbevorderende honden in bibliotheken, scholen, verzorgingstehuizen en soms ook op de werkvloer. Nu brengen ze hun honden naar dit ziekenhuis en dokters zeggen dat de herstelperiode met 30 procent gereduceerd wordt.

hulphonden

“We brengen gezelschap, vriendschap en verbeteren de levenskwaliteit van de patiënt tijdens zijn of haar verblijf in het ziekenhuis”, zegt Pam Withers, coördinator van het project. “Het brengt gewoon vreugde en therapeutische voordelen voor de mensen.” Withers zegt dat de honden van het programma tussen 18 maanden en 10 jaar oud moeten zijn. Bovendien moeten ze ontsnappen en mensvriendelijk zijn, en vooral bereid zijn om erg veel knuffeltjes en aaitjes in ontvangst te nemen.

Withers herinnert zich een heel specifiek verhaal over een hond die in de kamer van een heel ziek jong meisje werd gebracht. “De eerste dag dat we binnenkwamen, kon de moeder het niet geloven – het meisje begon te praten en had een glimlach op haar gezicht. Voordien praatte ze helemaal niet. Ze lag daar maar gewoon te liggen, maar vanaf dat eerste bezoek verbeterde ze zienderogen.”

Een jonge vrouw genaamd Poppy Hills werd in het John Hunter Hospital opgenomen nadat er bij de verwijdering van haar amandelen complicaties waren opgetreden. Ze miste haar eigen hond thuis ontzettend hard. Een beetje tijd doorbrengen met de therapiehonden in het ziekenhuis beurde haar helemaal op. “Ze zijn donzig en schattig en ze houden altijd van je”, vertelde ze over de honden.

De moeder van Poppy zei dat de hond voor de nodige afleiding zorgde. “Dit is de eerste keer dat ik een hond op een ziekenhuiskamer zag. Poppy is nu veel gelukkiger. Enkele ogenblikken geleden huilde ze nog, maar nu is het geweldig om haar te zien glimlachen.”

Wat vind jij van dit hartverwarmende programma?

Laat van je horen in de reacties op Facebook en DEEL dit bericht om ook bij ons te pleiten voor het gebruik van therapiehonden in ziekenhuizen!


Bron: AWM.com

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.