Zie wat er met de weg gebeurt, als een reusachtig schip uit zijn dok glijdt

Op 31 oktober 2015 werd het eerste schip dat uitsluitend vaart op vloeibare aardgas voor het eerst te water gelaten. Dit was een grote vooruitgang in de scheepsindustrie en het grote moment werd dan ook bijgewoond door een schare fotografen en vastgelegd door een luchtcamera. Het schip werd gebouwd en te water gelaten in Nederland, waar de boot werd overhandigd aan zijn nieuwe eigenaars, JT Cement. Vanaf dat moment zou de boot door het leven gaan als de “Greenland.”

De eerste commerciële vaart vond plaats van Delfzijl, Nederland, naar Rostock in Duitslang, waar het voor het eerst met cement werd geladen. De Greenland heeft een uniek design. De boot is immers uitgerust met een volledig automatisch systeem om de cement te laden en te lossen – hetgeen volledig stofvrij verloopt.

We kijken met ingehouden adem toe hoe de Greenland in een erg gevaarlijke hoek te water wordt gelaten. Op zeker ogenblik lijkt het zelfs of de boot gaat kantelen, maar dit schip is zo zorgvuldig gebouwd dat het meteen zijn evenwicht vindt.

Wat vind jij van deze fascinerende video? Laat van je horen in de reacties op Facebook en DEEL dit bericht met je vrienden!

Bron: YouTube ; Afbeelding: Tip Hero

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.