Zie prachtige foto’s van een ranch, wat dit koppel ter beschikking stelt om mensen met een posttraumatische stressstoornis te helpen

Toen een van zijn paarden tegen hem aanbotste, had Rick Wanless geen idee hoe zwaargewond hij wel was. Wanless die achteraan in de 70 is, was vier jaar geleden aan het werk op zijn ranch in British Columbia toen het ongeluk gebeurde. Het leek aanvankelijk niet zo erg, maar de pijn was intens. Hij had zijn schaambeen gebroken en leed verschillende interne verwondingen.

Een team paramedici bracht hem over naar het ziekenhuis. Van daaruit werd hij naar een traumacentrum in Vancouver overgebracht.

Gelukkig herstelde Wanless helemaal. En vandaag rijdt hij opnieuw onbevreesd op zijn paarden, iets wat hij al zijn hele leven heeft gedaan. Hij zegt dat hij dit helemaal aan de hulpverleners te danken heeft.

Wanless en zijn vrouw Donna beslisten dat er een manier moest zijn om iets terug te doen.

ranch1

“Ik besefte dat ze een veeleisend beroep hebben en dat velen onder hen met het posttraumatisch stresssyndroom (PTSD) kampen”, zei hij. “De nood om hen te helpen, wordt wel eens over het hoofd gekeken omdat ze altijd zo druk in de weer zijn om anderen te helpen.”

Hij begon over het onderwerp te lezen en ontdekte dat er heel wat therapeutische waarde wordt gehecht aan de rust van een ranch. En dat is helemaal waar. Studies hebben uitgewezen dat de natuur een helende factor is om de symptomen van PTSD te behandelen, waaronder angst, slapeloosheid en meer.

Hij tuurde over zijn terrein uit en zag de perfecte plek om te helen!

Rick en Donna doneerden hun ranch aan Honour House, een organisatie die gratis opvang voorziet voor Canadese veteranen en mensen die gediend hebben en aan PTSD lijden.

ranch2

De meesten mensen die iets willen terugdoen, doneren geld. Maar Rick en Donna beslisten om hun huis open te stellen voor mensen in nood – om hun klein stukje natuur met mensen te delen die wanhopig van de stress van alledag moeten ontsnappen.

Het eigendom wordt nu Honour Ranch genoemd en kleine groepjes mensen die aan PTSD lijden, worden er gehuisvest om met paarden te werken …

… ze kunnen er ook genieten van herten, beren en andere wilde dieren.

ranch3

… rustig een kayaktocht maken op de nabijgelegen rivier …

ranch4

… of gewoon rustig kamperen en genieten van de stilte en de rust.

ranch5

Rick en Donna blijven wel gewoon op de ranch wonen.

“We hebben een prachtig leven. We hebben het eigenlijk nooit echt moeilijk gehad”, zegt hij. “Als anderen geïnspireerd kunnen zijn door wat wij doen en ook andere mensen in onze gemeenschap willen helpen, zou dat geweldig zijn.”

DEEL dit mooie project op Facebook!


Bron: Upworthy

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.