Zie hield haar pitbull vast en vroeg haar zoon om de schaar te brengen. Toen deed ze iets verschrikkelijks…

Het knippen van de oren van een hond wordt gedaan om cosmetische redenen. Er bestaat nogal wat controverse over de medische noodzaak van deze ingreep.

De ingreep is eigenlijk wreed. Maar een moeder en een zoon uit Williamsburg County in South Carolina beslisten dat de oren van hun hond geknipt moesten worden.

In plaats van hun hond naar de dierenarts te brengen en dit aan een professional over te laten – deden ze het gewoon zelf thuis met een schaar. De arme hond kreeg zelfs geen verdoving of pijnstillers toegediend.

Myrtle McGee Daniels, 57, en haar zoon Scotty Bruce Tyler, 37, postten de foto’s van hun hond vervolgens op Facebook. Familie en vrienden waren woest en ze deelden de post.

Uiteindelijk kreeg ook de plaatselijke politie de foto’s onder ogen en openden een onderzoek. De moeder en zoon werden gearresteerd nadat de politie bij hen thuis ging aankloppen. De hond genaamd Brick was niet in het eerste huis waar ze zich aandienden.

Brick bevond zich echter in een ander huis van de familie. Myrtle werd aangeklaagd wegens wreedheden tegen dieren en haar zoon voor medeplichtigheid.

Brick is nu veilig en herstelt van zijn verwondingen. Brick blijft onder de hoede van de dierenwelzijnsorganisatie die hem redde. Hij zal tevens gebruikt worden als bewijs in de zaak tegen de moeder en zoon.

DEEL dit als ook jij vindt dat het knippen van oren en staarten van honden niet hoort!


Bron: Relay Hero

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.