Zeg voorgoed vaarwel tegen fruitvliegjes en muggen. De truc met de papieren servetten verandert alles!

Fruitvliegjes en muggen zijn twee insectensoorten die tijdens de warmere maanden hun opwachting maken. Fruitvliegjes worden aangetrokken door fruit en groenten, terwijl muggen aangetrokken worden door binnenhuisplanten en vochtige grond. Gezien de snelheid waarmee ze zich vermenigvuldigen en de overlast die ze bezorgen, reppen de meeste mensen zich naar de winkel om het eerste giftige afweermiddel dat ze zien te kopen.

Gelukkig zijn er snellere en precies even efficiënte huishoudelijke middeltjes om dit ongedierte te verdrijven.

De meeste van deze trucs maken gebruik van dingen die je gewoon al thuis hebt liggen. Met de volgende methode maak je eenvoudig een val waaruit fruitvliegjes en muggen niet meer kunnen ontsnappen. Neem een kopje of een bokaal en vul het met een van de onderstaande mengsels, bedek het vervolgens met plastic folie en prik er gaatjes in.

Als alternatief kan je ook een papieren trechter maken. Vouw een papier in de vorm van een hoorntje en steek het in een bokaal. De bodem van de trechter moet een opening van ongeveer 2,5 cm hebben en de tip moet op ongeveer 5 cm van de bodem van de bokaal verwijderd zijn. Leg het lokaas naar keuze in de bokaal en wacht tot de insecten in de trechter tuimelen maar er nooit meer uitraken.

Rode wijn

Net zoals mensen zijn muggen en fruitvliegjes dol op rode wijn, of toch minstens op de geur ervan. Meng een halve kop rode wijn met 1,5 kopje water en giet het in de val.

Appelciderazijn

Verwarm een halve kop appelciderazijn om het krachtiger te maken. Voeg een paar druppeltjes afwasmiddel toe en goed mengen. Giet het mengsel in de val en laat de vliegjes nu maar komen.

Overrijp of rot fruit

Een andere eenvoudige manier om je val te doen werken, is door er overrijp of rot fruit in te doen. Vooraleer een andere val op te zetten, doodt je de insecten eerst door er water in te gieten.

Melk, peper en suiker

Verwarm 2 kopjes melk met 8 eetlepels suiker en 4 eetlepels peper. Laat 10 minuutjes sudderen en giet de oplossing in je val.

Bekijk de onderstaande video voor de handleiding met appelciderazijn en DEEL dit bericht met je vrienden!

Bron en afbeeldingen: YouTube en FaithTap

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.