Deze zeeschildpad kreeg de bijnaam ‘spaarpotje’, nadat het beest 915 munten had opgegeten en daaraan overleed

Een 25-jarige zeeschildpad genaamd “Spaarpotje” overleed nadat complicaties optreden na een operatie waarbij ongeveer 1.000 muntstukken uit haar maag verwijderd werden. Aanvankelijk dacht men dat het reptiel goed herstelde van de baanbrekende zeven uur durende ingreep eerder deze maand waarbij vijf kg munten uit haar spijsverteringsstelsel gehaald werden. Dit waren zogenaamde geluksmuntjes die door argeloze toeristen in het water werden gegooid.

Maar dit weekend kreeg Spaarpotje plotseling een bloedvergiftiging naar aanleiding van ernstige spijsverteringsproblemen nadat de muntjes verwijderd werden. Haar verhaal stal de harten van duizenden dierenliefhebbers, en deed vragen rijzen over de schok tussen traditioneel geloof in geluk en het welzijn van dieren.

De schildpad leefde al 20 jaar in een kleine vijver in een openbaar park in de Chonburi provincie in Thailand. Bezoekers gooiden voortdurend muntjes in de vijver omdat dit geluk zou brengen.

Die muntjes vormden uiteindelijk een vijf kilogram zware bal in haar maag, waardoor zelfs haar schild begon te breken. Bij de dierenarts bleek dat ze het equivalent van 2.000 baht of 50 euro had ingeslikt.

Onder algemene verdoving verwijderden vijf chirurgen van de Universiteit van Chulalongkom geduldig de munten.

In de weken na de operatie werd Spaarpotje op een dieet van vloeistoffen gezet, maar uiteindelijk traden er ten gevolge van een bloedvergiftiging toch nog complicaties op, waaraan ze uiteindelijk zou overlijden.

De dierenartsen hopen dat de media-aandacht ertoe gaat leiden dat toeristen eindelijk gaan ophouden om muntjes naar dieren te gooien.

DEEL deze levensbelangrijke boodschap met iedereen die je kent!

Bron en afbeeldingen: Daily Mail UK

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.