Ze zien een soldaat in z’n eentje op een kerkhof staan. Wat de camera vastlegt? Ik krijg rillingen.

Als je zelf al wel eens het Arlington National Cemetery bezocht hebt, dan weet je hoe aangrijpend dit is. De aanblik van de enorme hoeveelheid witte grafstenen van overleden soldaten is voor sommige mensen moeilijk te verdragen. Elke witte graafsteen staat nog kaarsrecht, in perfecte rijen, net zoals de mannen en vrouwen van ons leger. Dit indrukwekkend zicht wekt bij vele mensen diepe emoties op. En als je ertussen staat, sta je letterlijk middenin de Amerikaanse geschiedenis.

soldaat

Hier een begrafenis bijwonen, is zo mogelijk nog emotioneler. Een militaire begrafenis heeft iets extra … het feit dat we eraan herinnerd worden dat deze mannen en vrouwen hun leven voor ons opgeofferd hebben.

Sinds de Amerikaanse Burgeroorlog wordt er tijdens militaire plechtigheden trompet gespeeld en dat is ondertussen onlosmakelijk deel gaan uitmaken van militaire begrafenissen. Muzikanten van de United States Army Band spelen dit nummer het hele jaar door en hoewel het een eervolle opdracht is, lijden ze soms een eenzaam bestaan.

In de onderstaande video speelt sergeant Jesse Tubb op een warme zomerdag, gevolgd door sergeant Drew Fremder die eenzaam en alleen op een koude, besneeuwde winterdag staat te spelen. Het herinnert ons eraan dat deze jongens nooit ophouden!

DEEL deze indrukwekkende video met iedereen die je kent!

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.