Ze werden gealarmeerd vanwege een ernstig mishandelde pup. Toen ze hem zagen… Hartverscheurend!

Dierenbeschermers van het Ramapo-Bergen Animal Refuge in New Jersey werden vorige zondig door buren naar een huis opgeroepen. De bellers maakten melding van een uitgemergelde puppy die buiten een huis leefde, zonder enige tekenen van de aanwezigheid van voedsel of water.

Toen de agenten arriveerden, werden ze begroet door een skelet van een hond, die niettemin met zijn staart kwispelde. De hond stond op instorten van uitputting. De hond had een ketting rond zijn nek die door de agenten verwijderd werd. Zijn geïnfecteerde huid bladderde gewoon van zijn lichaam.

De puppy droeg een vreselijke stank met zich mee door de huidinfectie en de urine en uitwerpselen waar hij in moest liggen. Zijn eigenaars gaven toe dat ze hem al dagen niet te eten hadden gegeven. Maar tijdens de hele redding hield zijn staart niet op met kwispelen.

Hij was zo blij om eindelijk menselijk contact te hebben. De redders repten zich met Pax, zoals de hond nu noemt, naar het Oradell Animal Hospital, waar hij de zo nodige medische aandacht en verzorging kreeg. En je kunt het al raden: de staart van Pax kwispelt nog altijd – maar nu begon hij ook nog eens iedereen te kussen!

Omdat hij zo fragiel en ondervoed was, verkeerde hij echter in kritieke toestand. Daarom kreeg hij de eerste 24 uur vloeistoffen en antibiotica toegediend. Hij kreeg een badje en zijn huid werd behandeld. Op nog geen week tijd was hij al een kilo bijgekomen. Toch heeft hij nog een lange weg af te leggen.

DEEL deze hartverwarmende redding met je vrienden!


Bron: Hero Viral

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.