Ze sluiten de hond bij een crimineel op. Wat de camera dan registreert, geloof je gewoonweg niet!

Deze honden werden allemaal verlaten. Ze hebben allen een ellendig leven achter de rug en leden onder verwaarlozing en mishandeling van hun eigenaars. Ze leven op straat en hebben geen contact meer met mensen, in wie ze geen vertrouwen meer hebben.

hond1

Aan de andere kant zijn er de gevangenen. Ook zij hebben vaak een moeilijk verleden achter de rug. Ze zitten hun straf uit in isolement van de buitenwereld. Een organisatie kwam op het idee om honden en gevangenen samen te brengen, maar niemand had de gevolgen kunnen inschatten.

hond2

De vrijwilligers van de organisatie brachten straathonden naar de gevangenis. Het doel was tweeledig: de honden terug vertrouwd maken met mensen. En de gevangenen hadden zo een beetje troost en gezelschap. Het minste wat we kunnen zeggen, is dat het project een groot succes was.

hond3

“De honden hebben de gevangenen echt veranderd”, zegt een lid van de vereniging. “Het hebben van een hond is eigenlijk een voorsmaakje van de vrijheid die de gevangene ooit weer te wachten staat.” Een gevangene getuigt: “Ik kwam de gevangenis binnen toen ik 19 jaar oud was. Nu ben ik 33. Ik heb veel gemist. Maar het gezelschap van een hond bood me veel troost.”

hond4

“We hebben beiden een moeilijk leven gehad, dus de klik was er meteen”, vertelt een andere gevangene.

hond5

Ook gevangenen hebben behoefte aan een vriend. En honden oordelen niet. Ze houden van mensen om wie ze zijn. En dankzij de gevangenen hebben ook de honden weer een thuis en iemand die hen liefde en affectie geeft.

hond6

Wat vind jij van dit project?

Laat van je horen en DEEL dit bericht met je vrienden!


    Bron: YouTube

    Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

    Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.