Ze merkte dat het kleine meisje in de kapsalon zat te huilen. Wat ze in reactie hierop deed is meer dan prachtig

In een perfecte wereld zouden alle kinderen gelukkig en gezond moeten opgroeien, maar helaas ziet de realiteit voor sommige kinderen er heel anders uit. Er zijn honderden situaties die het leven van een kind drastisch kunnen veranderen, maar kanker is zonder twijfel het ergste. Maar er is hoop … De behandeling van kanker is de laatste jaren vergevorderd en de meerderheid van de kinderen met kanker kan gered worden … en komen er nog sterker uit, zowel fysiek als emotioneel.

We kregen een glimp van het leven van een ziek kind toen een goedaardige vreemde in een kapsalon binnen wandelde. Dankzij een eenvoudig gebaar van vriendelijkheid werd haar dag zoveel beter dan ze ooit durven dromen had.

Lees hieronder verder!

Vandaag belde ik op het laatste ogenblik mijn werk af omdat ik ziek was. Maar ik moest dringend m’n haar laten knippen dus liep ik even bij het kapsalon langs. Toen ik binnenstapte zag ik een klein meisje met prachtige lange blonde haren. Het kleine meisje was aan het huilen, en haar moeder met haar.

Ik kreeg een stoel naast hen en voor ze mijn haar begonnen in te zepen hoorde ik de moeder zeggen: “Maar je geen zorgen, na de chemo groeit het wel terug.” Het brak mijn hart, dus stelde ik mezelf voor. Haar naam was Rachel. Ze was acht jaar oud en had kanker stage 3 – een tumor in de rechterkant van haar hersenen. Ze was zo overstuur dat ze haar haren zou verliezen, maar gaf een complimentje over mijn haar.

Ik ging terug zitten en zei: “Haar is zo overschat. Laten we dit samen doen. Het groeit altijd terug.” Ik zag haar lachen toen ze mijn hoofd begonnen te scheren, omdat ik ze halfweg liet stoppen om er compleet belachelijk uit te zien. Nooit in mijn leven was ik zo blij om zoiets te doen, om dit meisje zo vrolijk te zien, hoewel ze in realiteit erg lijdt. De kans is, in alle eerlijkheid, groot dat dit meisje nooit de leeftijd van 16, 21, haar eerste vriendje, haar eerste dans, enzovoort, zal zien. Maar ik maak me druk over kleine dingen en bleef thuis omdat ik een verkoudheid had. Ik heb hier absoluut geen spijt van. Het is maar haar hé.

Vandaag kan ik mezelf officieel G.I. Jane noemen en vandaag kocht ik ook mijn eerste pruik. LOL!

Dit is liefde in actie! DEEL dit mooie gebaar vandaag!

Bron en afbeeldingen: Inspire More

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.