Ze laden 4 mishandelde olifanten in vrachtwagens. Waar ze met hen naartoe rijden? Een wonder…

Het circus biedt spannende shows, indrukwekkende dieren acts en geweldige voorstellingen. De dieren zijn altijd de favoriet van het publiek. De leeuwentemmers, dames op paarden en de afgerichte olifanten zijn fascinerend om te zien!

Maar wist je dat deze dieren meer dan waarschijnlijk werden geslagen en geschopt om deze trucs aan te leren? Als de dieren niet optreden, brengen ze hun tijd vastgeketend in kooien door.

De wrede behandeling van deze dieren komt stilaan meer en meer aan het licht en dankzij dierenrechtenactivisten komt er langzaam een einde aan deze praktijken.

Het Rambo Circus in India had vier olifanten die het publiek gedurende jaren vermaakten.

Tientallen jaren lang werden de olifanten Sylvie, Pearl, Goldie en Ruby mishandeld en verwaarloosd door hun “verzorgers.”

Een non-profit organisatie Wildlife SOS kon de olifanten redden en hen eindelijk van de vrijheid laten proeven!

Op hun Facebookpagina getuigen ze over de reddingsactie en beschrijven de operatie als het spannendste wat ze ooit al ondernomen hadden.

De redders werden bedreigd door betogers!

De redding van de olifanten duurde wel 15 uur omdat ze overstuur raakten van het gejoel van de mensenmassa. Ze braken op zeker ogenblik zelfs bijna los van hun kettingen!

De olifanten hadden bovendien niet erg veel vertrouwen in mensen om de eenvoudige reden dat ze jarenlang door hen mishandeld werden.

Maar de redders gaven niet op en uiteindelijk konden de olifanten toch in de vrachtwagen ingeladen worden.

De olifanten werden overgebracht naar het opvangcentrum en daar konden ze eindelijk van de vrijheid proeven.

DEEL dit bericht met iedereen die je kent!


Bron: Hero Viral

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.