Ze horen een verschrikkelijk geluid van diep onder de grond wegkomen. Als ze in het gat schijnen, krijgen ze het ijskoud van de schrik

Inwoners van Beykoz in Turkije belden de hulpdiensten nadat ze ontdekt hadden dat er een kleine puppy in een boorpijp was gevallen. De puppy zou daar naar verluidt al een week gezeten hebben. Niemand weet hoe de puppy daar terechtkwam. De pijp had een diameter van 30 cm en was meer dan 60 meter diep.

Het reddingsteam moest een manier verzinnen om het hondje naar boven te krijgen. De pijp was echter te smal om een persoon naar beneden te sturen. Ze stelden een klimaattentje met een warmtepomp op om het dier te beschermen tegen de koude.

Ze lieten eveneens water en voeder naar beneden afdalen. Het verhaal haalde de nationale media. Het team werkte 10 dagen om het hondje te bevrijden. De Minister van Energie, Berat Albayrak, schakelde zelf hoogstpersoonlijk de hulp in van een mijnbedrijf.

Dankzij een mechanische lasso kon de puppy uiteindelijk toch naar de oppervlakte gebracht worden! Er waren talrijke cameraploegen aanwezig om zijn bevrijding live te filmen! Het was een triomfantelijk moment en iedereen barstte in juichen uit.

Ondanks deze beproeving was de puppy in goede gezondheid. Hij kreeg de neem “Kuyu”, wat “goed” betekent in het Turks. De plaatselijke brandweer heeft hem nu een eeuwige thuis gegeven in hun kazerne!

DEEL deze fenomenale redding met je vrienden!

Bron: YouTube ; Afbeeldingen: Twitter en IMM Fire Department

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.