Wrede vrouw verliet haar hond en verwaarloosde hem. De rechter dwingt haar om in een stinkende vuilnishoop te leven

Rechter Michael Cicconetti heeft een reputatie als het aankomt op het geven van ongewone en alternatieve straffen. Ze zijn perfect gerechtvaardigd en de achterliggende bedoeling is duidelijk. De bestraffingen zijn niets iets wat we gewend zijn …

Toen een vrouw die schuldig was aan dierenmishandeling in zijn rechtszaal binnenwandelde, wist rechter Cicconetti precies op welke manier hij haar zou “straffen”.

rechter1

Alyssa Morrow liet haar hond een week lang alleen achter in haar smerige huis. De puppy werd angstig nadat hij alleen werd achtergelaten en buren belden de politie om de hond te redden. Als gevolg van haar weerzinwekkende houding werd ze aangeklaagd wegens dierenmishandeling.

rechter2

Alyssa had haar hond Moose eigenlijk voor dood achtergelaten. Daarbij kwam nog dat zijn leven eigenlijk miserabel was. Alyssa was een ongelofelijke sloddervos en in haar huis zouden we niet willen wonen.

Rechter Cicconetti wilde Alyssa doen voelen wat Moose al zijn hele leven moest ondervinden.

rechter3

Alyssa pleitte schuldig aan de aanklacht en zou voor 90 dagen naar de gevangenis moeten. Maar rechter Cicconetti had een ander idee.

rechter4

“Misschien moet je daar zelf ook maar eens van proeven … Ik wil dat je leeft zoals Moose en om dat te bewerkstelligen stuur ik je naar de vuilnisbelt … en ik wil dat ze het meest stinkende plekje voor je vinden en daar zal je acht uur lang zitten om na te denken over wat je die hond hebt aangedaan. En als je moet kotsen, dan kots je.”

De keuze tussen 90 dagen gevangenis en 8 uur op een vuilnisbelt was snel gemaakt.

rechter5

Ze was dankbaar voor deze alternatieve bestraffing:

“Ik dacht niet dat ik hier zou terechtkomen, maar alleszins wel beter dan in de gevangenis. Ik kan niet klagen.”

rechter6

De rechter doet zijn filosofie uit de doeken:

“Het begint klein en het wordt groter, dus mijn idee is om die cirkel te doorbreken – dat gedrag – van steeds maar de grenzen op te zoeken. Ze komen in de gevangenis terecht. Daar worden ze crimineel slimmer en gaan ze nog ergere feiten plegen.”

Waren alle rechters maar als deze man!

rechter7

Moose wordt eindelijk voor adoptie opgegeven en is klaar voor een nieuwe, liefdevolle thuis.

rechter9

DEEL deze alternatieve straf met je vrienden op Facebook!

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.