Wrede vrouw plaatst een selfie met een broodmager paard. Dan krijgt ze een verbod om nog langer paarden te houden

De 22-jarige Engelse Charlotte McPherson uit Kidderminster in de buurt van Birmingham doet zich voor als dierenvriend en rijdt zelf ook paard. Maar als ze met haar paard Thor naar een paardenvereniging trekt om een uitstap te maken, beleven de andere deelnemers de schrik van hun leven. Eerst ziet niemand iets, want Charlotte had een dekentje over de achterkant van haar paard geworpen om het ergste te verbergen.

Maar in de stallen komt alles uit. De dierenwelzijnsorganisatie RSPCA (Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals) merkt Charlotte en Thor op als ze een selfie van zichzelf op het internet plaatst. Op de achtergrond zien we Thor en de dierenredders zien meteen dat er iets niet klopt met het paard. Ze besluiten de zaak tot op de bodem uit te spitten.

Wat ze ontdekken, is ronduit vreselijk! Alsof het nog niet erg genoeg is dat Thor slechts vel over been is, blijkt hij ook nog eens een abces op de rug te hebben – precies daar waar het zadel over zijn rug wordt gelegd! Elke rit moet een hel voor hem geweest zijn. Ze klagen Charlotte aan wegens dierenmishandeling.

De jonge vrouw bekent schuld en pleit voor het gerecht schuldig aan de twee aanklachten van dierenmishandeling. De volgende 10 jaar zal ze geen paard mogen houden. Bovendien werd ze veroordeeld tot 160 uur gemeenschapswerk en een geldstraf van omgerekend 435 euro.

Thor werd ondergebracht in een opvangcentrum voor mishandelde dieren, waar hij medisch behandeld en verzorgd wordt. Onder het gehavende uiterlijk kwam algauw een prachtig paard tevoorschijn.

Thor geniet vandaag met volle teugen van het leven. En bovenal: hier krijgt hij wel voldoende voedsel. Het leed en de honger behoren voor Thor definitief tot het verleden.

Nauwelijks te geloven hoe deze jongedame haar paard zo kon verwaarlozen. Gelukkig is Thor nu op een plaats waar hij de beste zorgen krijgt. En Charlotte heeft hopelijk haar lesje geleerd. Goed dat de dierenbeschermers zo opmerkzaam waren.

DEEL deze redding met je vrienden!


Bron: Relay Hero

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.