Wrede fokker hongert het varken uit, zodat het klein en schattig blijft. Als deze man het beest adopteert, ondergaat het een complete gedaanteverwisseling

Steve Jenkins en zijn partner Derek Walter leiden de Happily Ever Esther Farm, een prachtig, landelijk toevluchtsoord in het Canadese Campbellville voor dieren in nood. Van alle dieren op het landgoed neemt er eentje een bijzondere plaats in hun hart in: de statige zeug Esther.

varken1

Nu doet Steve iets eerder ongewoon. Hij zet zich neer en schrijft een brief aan zijn varken:

“Liefste Esther” schrijft hij. “Vandaag vier jaar geleden ontmoetten we elkaar voor de eerste keer.

Steve vertelt over de dag dat hij Esther, die hij later het “wondervarken” zou gaan noemen, voor het eerst zag. Deze vrolijke dag staat voor altijd in zijn geheugen gegrift. Steve had indertijd van een vriend gehoord dat een klein dwergvarkentje dat als huisdier werd gehouden een nieuwe thuis nodig had. Dus overhaalde hij Derek om het kleine varkentje in huis te halen.

varken2

“Tot grote verrassing van je andere papa nam ik je mee naar huis” schrijft Steve. “Hoewel deze niet meteen overtuigd was, begon het Esther-effect na enkele dagen toch uitwerking te krijgen.”

varken3

Steve en Derek zien hoe de kleine Esther met hun honden speelt. Ondertussen werd Esther tot grote verbazing van haar eigenaars alsmaar groter. Zoals zovele dwergvarkens die als huisdieren verkocht worden, ziet Esther eruit als een normale, grote en kerngezonde zeug.

Maar vaak worden kleine biggetjes te weinig gevoederd zodat ze mager blijven en als dwergvarkentjes verkocht kunnen worden. Nu wordt duidelijk dat Esther het slachtoffer van een wrede dierenbeul was geworden.

varken4

“We ontdekten dat je niet het dwergvarkentje was waarvoor we je hielden. Je werd de eerste drie jaar van je leven verplicht om in een veel te kleine kist te leven om daar kleine varkentjes te baren.”

Als je dat uiteindelijk niet meer gekund zou hebben, zou men je wellicht geslacht hebben.

varken5

“Je was waarschijnlijk het avondeten geworden van iemand. Van iemand die zoals ons niet wist wat voor een emotioneel, intelligent en prachtig dier je wel bent. Het spijt me dat we hier zolang aan meegewerkt hebben voor we begrepen dat het ook anders kan. Het spijt met dat er in onze wereld zoveel mensen zijn die jullie soort wrede dingen aandoen. Het spijt met dat je niet de kans hebt gekregen je vader en moeder en broers en zussen te leren kennen. We zouden er alles voor geven om jullie weer samen te brengen.”

Maar Steve en Derek doen voor Esther wat ze kunnen – en zelfs meer. Het vrolijke varkentje gooide hun hele leven om. Toen hij groter werd, openden ze een opvangcentrum voor dieren in nood.

varken6

“We hopen dat je weet dat we van je houden. Door jou zijn we de mensen geworden die we vandaag zijn. We zullen voor altijd dankbaar zijn voor de dag dat we jou ontmoet hebben. Bedankt om elke dag weer een bron van inspiratie en lachen te zijn. Jij maakt zelfs de zwaarste dag draaglijk.

Ik hou zoveel van je.

Papa.”

varken7

Wat een geluk dat Esther zo’n liefdevolle en zorgzame personen trof. En wat een geluk dat zij Esther in hun leven hebben.

DEEL dit mooie verhaal met je vrienden op Facebook!

Bronnen: The Dodo, Facebook, Instagram

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.