Wolf werd jarenlang alleen gelaten in een kooi. Zie het moment waarop hij zich realiseert dat hij gered is

Dit is Bear, een wolf. Is hij geen prachtig wezen? Ik ben gewoon dol op wolven. Het zijn sociale dieren zoals honden en leven in roedels. Helaas leefde Bear eenzaam en alleen in een kermisattractie in Pennsylvania. Hij werd het gezelschap van andere wolven ontzegd, allemaal in de naam van “entertainment.”

Afbeelding: Animal Legal Defense Fund

Bear leefde het grootste deel van zijn leven met cement onder zijn pootjes en achter tralies in het Animaland Zoological Park in Wellsboro.

Afbeelding: Animal Legal Defense Fund

De Animal Legal Defense Fund (ALDF) hoorde over zijn situatie en deed er alles aan om hem te bevrijden. Ze konden ook verschillende andere dieren uit het park redden, waaronder zelfs een Siberische tijger.

Afbeelding: Animal Legal Defense Fund

ALDF is gevestigd in San Francisco en werkt in heel Amerika om de belangen van dieren te beschermen. Ze pleitten bijvoorbeeld ook voor strengere wetten tegen dierenmishandeling.

Afbeelding: Animal Legal Defense Fund

Tegen Animaland werd een rechtszaak aangespannen. Hun uitbating werd in strijd bevonden met de Wet op het Dierenwelzijn doordat ze niet aan de minimale vereisten voor het houden van dieren voldeden. Er werden wel 60 inbreuken vastgesteld op het domein.

Afbeelding: Animal Legal Defense Fund

Volgende pagina

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.