Wilde wolf maakt oogcontact met een hond in een buitenwijk. Maar hun verrassende vriendschap houdt nu het hele dorp in de ban

In het jaar 2003 maakte de natuurfotograaf Nick Jans uit Juneau, Alaska, zijn dagelijkse wandeling met zijn labradorhond, toen hij op een bevroren meer iets zag wat zijn hart enkele tellen deed stilstaan. Een grote, zwarte, wilde wolf keek hen recht in de ogen. Nick, die al heel wat wolven gefotografeerd had, was zeker dat het geen hond was.

Nog verbaasder was hij toen zijn labrador op het wilde dier toeliep en met hem begon te spelen! Uiteraard maakte Nick meteen een wondermooie foto. Enige tijd later verdween de wolf weer in de wildernis, doch niet voor lang. Steeds weer dook het dier op.

Het bijzondere daarvan: normaal gezien zijn wolven best agressief en gewelddadig. Het leek wel of hij telkens even “hallo” kwam zeggen.

Nick besliste om dit vreemde gedrag te documenteren aan de hand van een unieke fotoreportage.

Hij gaf het elegante dier de naam “Romeo”. De bewoners van de stad waren aanvankelijk sceptisch en vreesden dat de wolf vroeg of laat een kind zou doden of een huisdier zou aanvallen.

Maar toen ook zij vertrouwd raakten met Romeo zagen ze dat het dier alleen maar goede bedoelingen had. Omdat hij blijkbaar geen roedel had, was hij op zoek naar een beetje gezelschap.

De inwoners gingen Romeo na verloop van tijd zelfs doelbewust bezoeken in het Mendenhall Glacier Park.

Romeo speelt niet alleen met andere honden, maar als men hem een stok toewerpt, komt hij hem net als een hond netjes terugbrengen.

Zes jaar lang leefde de wolf zo in harmonie met mens en hond. Toen Romeo kwam te overlijden, wijdden de inwoners zelfs een gedenksteen aan hem.

Nooit zal Romeo vergeten worden die op een dag plotseling opdook en het leven van de plaatselijke bevolking veranderde. Nick Jans schreef zijn ervaringen over Romeo ook neer in een boek getiteld “A Wolf Called Romeo”.

DEEL dit opmerkelijke verhaal met je vrienden!


Bron: Inspire More

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.