Wetenschappers hebben ontdekt waarover honden dromen. Het resultaat laat dierenliefhebbers smelten.

Hondeneigenaren hebben het zich wellicht al eens afgevraagd: waarvan dromen onze lieve viervoeters als ze zo vredig liggen te ronken? De klinische psychologe Dr. Deidre Barrett van de Universiteit van Harvard denkt het antwoord te kennen:

dromen2

“Mensen dromen over de dingen die ze overdag gedaan hebben en hen bezighouden, maar dan niet zo logisch en gestructureerd. Er bestaat geen enkele reden om te denken waarom dat bij dieren anders zou zijn. Omdat honden extreem aanhankelijk zijn, is het zeer waarschijnlijk dat ze van jouw gezicht dromen, van jouw geur, hoe hij je blij kan maken of op de zenuwen werkt.”

dromen1

Als dit de liefde voor de beste vriend van de mens niet nog meer versterkt! Men kan dus actief bijdragen aan de zoete dromen van zijn hond: “De beste manier om ons mooie dromen te garanderen, is overdag zo veel mogelijk gelukkige ervaringen opdoen en genoeg te slapen in een gezellige en veilige omgeving”, aldus de Amerikaanse wetenschapster. “Dat geldt eveneens voor de dromen van onze huisdieren.” Reden genoeg voor een extra snoepje!

DEEL dit hartverwarmende bericht uit de wetenschap met je vrienden!


Bron: Distractify

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.