Hij werd gemarteld en geëlektrocuteerd. Nu hupst de kanga-mauw kat in de harten van mensen

Op een dag werden de bewoners van een wijk in Chiang Mai in Thailand opgeschrikt door een luide knal dat wel van een bom leek te komen. Gelukkig was het “maar” een kortsluiting waarbij enkele kabels gesprongen waren. Op het eerste zicht zonder erge gevolgen totdat daags nadien Walai Scriboonvorakul, 49 jaar, door de wijk wandelde. In een steegje zag ze iets liggen dat haar sprakeloos achterliet.

Afbeelding: Facebook / Kokuvil Jaffna

Op de grond lag een levenloze kat van ongeveer een jaar oud bij wie de voorste poten en de staart ontbraken. Walai kon niet anders dan het weerloze diertje, dat ze Able noemde, meenemen naar huis en adopteren.

Afbeelding: Facebook / Kokuvil Jaffna

Maar het verrassende aan dit verhaal is wanneer je deze kat twee jaar later ziet. Aanvankelijk kon hij zich nauwelijks bewegen, maar ondertussen ontwikkelde Able toch een manier om zich voort te bewegen.

Afbeelding: Facebook / Kokuvil Jaffna

Ze vergelijken Able wel eens met een Tiranosaurus Rex en als je de onderstaande video hebt gezien zal je meteen begrijpen waarom. Able beweegt zich namelijk voort als een echte kangoeroe en huppelt vrolijk in huis rond.

DEEL deze geweldige kat met je vrienden!

Bron: YouTube en Bored Panda

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.