Watersporters in Louisiana krijgen iets heel bijzonders te zien. Ze leggen een zwemmende roze dolfijn vast op beeld

Maak kennis met Pinkie, de legendarische roze dolfijn. Jarenlang dwaalt ze al rond in de wateren van Louisiana en betovert ze talrijke toeschouwers met haar unieke huidskleur.

dolfijn1

Dolfijnen hebben wel vaker een roze buik, maar volledig roze dolfijnen zijn ongelofelijk zeldzaam. Wetenschappers nemen aan dat roze dolfijnen albinisme hebben, een genetisch defect waardoor ze niet het pigment hebben dat hun huid grijs kleurt. Maar los van het feit dat haar ogen niet helemaal openen en dat ze een roze huidskleur heeft, is Pinkie voor het overige een compleet normale dolfijn.

dolfijn2

En tot zeer recent, was niemand in staat om het geslacht van Pinkie te bepalen – hoewel velen dachten dat ze een vrouwtje was omwille van haar roze kleur, slaagde er pas vorig jaar iemand in om foto’s te nemen van Pinkie tijdens het paarseizoen.

dolfijn3

Kapitein Erik Rue, de kapitein van een plezierboot, nam foto’s van Pinkie op Lake Charles, Louisiana. In 2015 achterhaalde hij eindelijk dat Pinkie inderdaad een “zij” is. “Ik heb honderden foto’s van haar genomen en nu ben ik eindelijk zeker dat het een vrouwtje is”, zei Rue. “Ik denk ik de eerste ben die haar zag en toch alleszins zeker de eerste die foto’s van haar kon nemen.”

dolfijn4

Nu we het mysterie van haar geslacht ontrafeld hebben, volgt er een nieuw raadsel: is Pinkie zwanger? Wie weet: misschien krijgen we binnenkort wel enkele roze baby dolfijntjes te zien!

DEEL deze unieke dolfijn met elke dierenliefhebber die je kent!


    Bron: YouTube

    Het laatste viral nieuws direct in je inbox

    Als eerste op de hoogte zijn van het laatste viral nieuws? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.