Water met olifanten. Maak kennis met de vrouw die als onderdeel van de olifantenkudde werd geaccepteerd

Olifanten worden door de mensheid al eeuwen opgejaagd omwille van hun ivoren tanden – de zwarte markt is vooral prominent in Zuid-Afrika en Zuidoost-Azië. Deze zwarte markt heeft internationale vertakkingen en naar schatting werden er de afgelopen drie jaar 10.000 olifanten gestroopt.

Het doden van deze olifanten leidt er ook toe dat jonge babyolifanten verweesd en moederloos achterblijven. Zonder hun moeders kunnen ze echter niet overleven in het wild en kunnen ze zich niet verdedigen tegen roofdieren. Daardoor worden olifanten nog meer met uitsterven bedreigd.

Afbeelding: PetsFans

Maar er is een vrouw die ze allemaal wil redden. We stellen je voor: Dr. Dame Daphne Sheldrick, die al haar tijd en energie wijdt aan het opvoeden van babyolifanten, weg van de gevaren van de wildernis.

Afbeelding: PetsFans

Met de hulp van een team verzorgers wordt elke olifantje zorgvuldig voorzien van het nodige voedsel, liefde en uiteraard de beste zorgen.

Afbeelding: PetsFans

Er wordt formule olifantenmelk gemaakt en met het flesje gevoed aan de olifantenbaby’s.

Sheldrick heeft haar wijsheid en kennis over het wild te danken aan jarenlange studies over en naar olifanten. Haar onderzoek heeft ertoe geleid dat een geschikte formule voor olifantenmelk gevonden werd. Haar formule benadert de echte moedermelk zodat de jonge olifanten tijdens hun jeugd sterke botten ontwikkelen om later in het wild te kunnen overleven.

Afbeelding: PetsFans

Haar voornaamste doel is om de populatie olifanten in stand te houden en in hun oorspronkelijke glorie te herstellen.

Afbeelding: PetsFans

Dr. Sheldrick legt zich eveneens toe op neushoorns. Geniet van de onderstaande video en DEEL dit bericht om haar werk te steunen!

Bron: YouTube en Relay Hero

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.