Wat men de pitbull heeft aangedaan, is schandalig. Maar als ze hem op het bed leggen, gaat het hart van de moeder open

Elke hond heeft iemand nodig die hem liefde en geborgenheid geeft. De hel die de pitbull Gwen moest doorstaan, is het aanstootgevende tegendeel van een liefdevolle thuis: dierenbeschermers vonden Gwen op een domein voor hondengevechten in Texas – samen met 14 andere honden. Alle dieren waren er bijzonder slecht aan toe, maar toen ze Gwen zagen, waren ze zo mogelijk nog meer geschokt.

gwen1

“Lieve hemel, kijk die hond eens!”, riep Madeline Yeaman tegen haar collega’s van de dierenwelzijnsorganisatie SPCA uit Texas toen ze Gwen zag. Men had de hond met een zware ketting aan een auto vastgemaakt. Daar zat ze helemaal uitgemergeld en gedehydrateerd – weerloos overgeleverd aan de verschroeiende zon in Texas. Toen haar redders de hond losmaakten, zakte ze bijna ineen van uitputting. “Ze kon zich zelfs niet meer bewegen”, herinnert Madeline zich. “We hadden problemen om ze recht te laten staan.”

gwen2

Voor Madeline was het duidelijk dat Gwen zich op het randje van de dood bevond en dat elke seconde telde om haar leven te redden. De uitgemergelde hond werd onmiddellijk verzorgd door de dierenarts van de organisatie. De arts was geschokt toen ze de hond onderzocht en zei dat er “bijna geen bloed meer door haar aderen stroomde.” Gwen kreeg een bloedtransfursie en de artsen vochten verder onvermoeibaar voor haar leven.

gwen3

De transfusie kwam letterlijk geen seconde te laat en hield de pitbull in leven. Onder strikt medisch toezicht kwam Gwen langzaam maar zeker terug op kracht. Nadat haar ontstoken vacht en haar gehavende huid behandeld werd, kon het genezingsproces pas echt beginnen.

gwen4

De liefdevolle behandeling die ze bij SPCA kreeg, werkte wonderbaarlijk: al na een week was ze twee kilo bijgekomen, en binnen de kortste keren vond ze haar levensvreugde terug. Tijdens haar eerste wandelingen kon ze terug van de frisse lucht genieten en liep ze zorgeloos over het sappige groene gras.

gwen5

Gwen wond alle personeelsleden van het opvangcentrum om haar vinger met haar eeuwige levensvreugde en zonnige temperament. Het viel dan ook zwaar om de montere pitbull na 47 dagen voor adoptie vrij te geven.

gwen6

Maar tot grote opluchting van Gwen werd ze opgenomen in een heel liefdevolle familie waar ze werkelijk niets tekort komt. Haar vreselijke start in het leven is ze ondertussen al helemaal vergeten. Volgens pleegmama Emily kan ze het uitstekend vinden met hun hond Gracie alsook met de vier katten en de kinderen van het gezin.

gwen7

Gwen heeft eindelijk de hemel op aarde gevonden. Dat had ze na de marteling van de hondenkampen meer dan verdiend.

DEEL deze wonderbaarlijke redding met je vrienden!

Bron: The Dodo

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.