Wat deze hond aan zijn lichaam draagt, zal je sprakeloos achterlaten. Zoiets heb ik nog nooit gezien.

Deze hond werd bij een dierenasiel achtergelaten. Het was het soort asiel waar honden worden ingeslapen als ze binnen een bepaald aantal dagen niet geadopteerd worden. Dat is de regel – zelfs voor gezonde dieren. Maar deze hond zat opgezadeld met een dodelijke tumor die wel meer dan 10 kg woog!

Zo werd de Weimaraner afgeleverd: Met een ongelooflijke grote tumor aan zijn maag. We kunnen ons nauwelijks voorstellen hoe pijnlijk het geweest moet zijn om dit vreemde voorwerp rond te moeten dragen. Hij kon zelfs niet meer rechtop staan.

hond1

De dierenartsen schatten dat de tumor ongeveer een jaar had gegroeid. Het is onvoorstelbaar dat de hond al die tijd kon overleven.

hond2

Omdat Weimaraner honden een zeldzaam ras is, toonde de vereniging “Tickled Pink Weimaraner Rescue” bijzondere interesse voor deze hond. De organisatie is gespecialiseerd in het redden van honden van dit ras.

hond3

Ondanks de goede bedoelingen van de organisatie zag het er niet goed uit voor de hond. De vertegenwoordigers van de vereniging moesten twee belangrijke beslissingen maken: ofwel de hond uit zijn lijden te verlossen ofwel een zware en gevaarlijke operatie laten uitvoeren. En wie zou de exorbitante kosten betalen?

hond4

Ze namen de hond meer naar verschillende dierenartsen die hun beslissing er helaas niet eenvoudiger op maakten. Maar dan gebeurde er iets waardoor ze meteen wisten wat hen te doen stond. Na een urenlang onderzoek stond de hond plotseling op en benaderde zijn redders. In zijn ogen zagen ze de onmiskenbare wil om te leven. De oplossing was duidelijk: Ze zouden hem laten opereren! Gelukkig kon zijn droevige staart genoeg mensen mobiliseren om donaties te geven die de kosten zouden dekken.

hond5

Het ongelooflijke: de tumor woog meer dan 5 kg en moest wel een eeuw gegroeid hebben waardoor Gilbert Grape – zoals hij gedoopt werd – zelfs nog nauwelijks kon wandelen. Onder het gewicht van de tumor was zijn heup zelfs bezweken.

hond6

Maar ondanks alles: Gilbert was gelukkig. Eindelijk had iemand hem geholpen. En met zijn ijzersterke therapie zal hij zijn behandeling wel weten te overleven. Voor het eerst sinds lang kan hij eindelijk terug normaal wandelen. Deze kleine tekenen van geluk en vreugde betekenen voor zijn redders een geweldige beloning.

hond7

En zoals ondertussen blijkt, is Gilbert zelfs gelukkiger dan iedereen ooit verwacht had: Gilbert werd geadopteerd en vond een nieuwe thuis! Dankzij de redders en de ontelbare dierenvrienden die hem steunden, is Gilbert in staat om weer een normaal en gelukkig leven te leiden.

hond8

En opnieuw stonden er belangeloze helpers en dierenvrienden klaar om in te grijpen wanneer dat het meest nodig was. Maar dan de ongemakkelijke vraag: waarom moeten dieren zo lang lijden voor er iemand ingrijpt?

DEEL deze geweldige redding met iedereen die je kent!

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.