Wat de politie met deze opgesloten “vechthond” doet, is in alle opzichten geweldig!

Pitbulls genieten zowel bij ons als ook in de Verenigde Staten een slechte reputatie, omdat ze vaak als vechthonden bestempeld worden. Maar als men zich bedenkt dat het alleen de mensen zijn die deze honden agressief gedrag aanleren en hen zelfs slagen, zijn pitbulls eigenlijk volkomen onschuldige dieren. Niettemin nemen heel wat mensen aan dat pitbulls niet geschikt zijn als familiehond. Daarom eindigen velen onder hen in het asiel. Vooral in de Verenigde Staten laat men deze honden dan algauw inslapen. Er zijn tal van dierenrechtenorganisaties die hier iets aan proberen te doen. Een van deze organisaties is “Animal Farm Foundation”, die in samenwerking met “Austin Pets Alive” en “Universal K9” pitbulls tot politiehonden opleidt, zodat ze onder andere voor de politie van New York kunnen werken.

De dieren, die anders in een asiel een eenzaam en saai bestaan leiden, krijgen hier een zinvolle opdracht, leren nieuwe dingen en hebben bovendien veel plezier. De politie profiteert dan weer van deze goed getrainde honden, die op die manier als het ware hun “dierlijke collega’s” worden.

Als de honden een opdracht tot een goed einde hebben gebracht, worden ze beloond. Ze genieten van de aandacht na al die jaren van eenzaamheid en opsluiting.

Deze K9 honden, zoals ze in Amerika worden genoemd, krijgen binnen de hondeneenheid vna de politie telkens een vaste partner aangewezen met wie op patrouille gaan. Deze politieman is verantwoordelijk voor hen en neemt als het ware de vaderrol op zich.

De politie traint in het bijzonder pitbulls om mensen te doen inzien dat alleen de juiste opvoeding het gedrag van een hond bepaalt. Ze beschermen mensen en bieden hen veiligheid en symboliseren zo waarden als loyauteit en bescherming.

Naast het feit dat de dieren een opdracht krijgen en niet geëuthanaseerd worden, heeft het gebruik van pitbulls ook financiële voordelen: normaal worden Duitse herders en Dobbermannen gebruikt als politiehond, maar fokkers verdienen hier handenvol geld aan.

In heel Amerika worden nu honden uit het asiel gered om opgeleid te worden als politiehond. De politieagenten zijn erg blij met hun nieuwe collega’s en de dierenwelzijnsorganisaties zijn erg tevreden met het succes van hun project. Hier wordt gewoon iedereen beter van!

DEEL dit unieke project met je vrienden op Facebook!


Bron: LittleThings.com

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.