De wandelende vrouw vindt een stervende pitbull op een berg. Dan ontdekt ze de schokkende waarheid

Andi Davis uit Phoenix, VSA, is een gepassioneerde wandelaarster. Ze kent het bergpad door de Phoenix Mountains uit haar broekzak, maar op wat ze die dag zou aantreffen, was ze niet voorbereid: tussen de rotsen werd een pitbull voor dood achtergelaten.

Afbeelding: YouTube

De hond leeft nog, maar kan nauwelijks zijn pootjes bewegen. Andi geeft het dorstige dier een beetje van haar waterfles te drinken en bedenkt zich wat ze zou doen. Een pitbull is geen knuffeldier, maar de sportieve vrouw tilt de 20 kilo zware hond op en draagt hem bergafwaarts – vastbesloten om zijn leven te redden.

Afbeelding: YouTube

Beneden wordt Andi door haar dochter Jessica en haar echtgenoot opgewacht. Beiden vallen uit de lucht als ze de moeder met de gigantische hond in de armen zien. Ze brengen hem onmiddellijk naar een dierenarts. Daar wordt de gewonde viervoeter onderzocht en volgt een schokkende diagnose: de pitbull werd neergeschoten. De kogel zit zelfs nog in zijn nek vast.

Afbeelding: YouTube

Een operatie redt het leven van de hond. De familie doopt hem Elijah. Maar hoe moet het nu met hem verder? Het gezin had al drie honden – waarvan er eentje onlangs nog door een pitbull werd aangevallen. De ouders vrezen ook voor de veiligheid van hun kleine dochter Jessica.

Afbeelding: YouTube

Maar het is Jessica die haar ouders smeekt om Elijah te houden. De ouders willigen de wens van hun dochter in en adopteren Elijah. En kijk nu eens: Elijah komt geweldig overeen met de drie andere honden en verovert de harten van de Davis familie. Jessica houdt meer dan wat dan ook van de pitbull. Haar schoolkameraadjes trekken grote ogen wanneer ze haar met de vervaarlijke hond zien wandelen. De Davis familie betreurt hun beslissing geen seconde.

Afbeelding: YouTube

Ik weet niet wat jij ervan vindt, maar ik heb alleszins oneindig veel respect voor deze hond. Maar het verhaal van Elijah is wel onder mijn huid gekropen en nu zie ik hem met heel andere ogen.

DEEL dit prachtige verhaal met iedereen die je kent!

Bron: YouTube

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.