Vrouwelijke legerofficier stapt het vliegtuig op. Dan weigert man in eerste klasse om haar op stoel te laten zitten.

Soldaten van het Amerikaans leger hebben het recht om eerst op het vliegtuig te stappen. Vaak worden ze door de bemanning ook nog eens bedankt voor hun diensten. Maar in dit verhaal is het een passagier die eraan hield een geüniformeerde vrouw zijn dankbaarheid te tonen. En zijn vriendelijk gebaar spoorde ook een andere vrouw op dezelfde vlucht aan om haar liefde te tonen.

Op deze bepaalde vlucht stapten de eerste klasse reizigers eerst in, gevolgd door de leden van het Amerikaans leger. Nadat ze opgestapt was, stapte een eerste klasse reiziger op de vrouwelijke militair af en zei: “Het spijt me, mevrouw, ik zit op uw plaats.”

Ze leek verward en zei: “Wat? Nee – ik heb 31B.”

Toen liet hij haar op zijn eerste klasse stoel zitten en liep naar haar stoel. Een vrouw genaamd Jessica was zo ontroerd door het gebaar van deze man dat ze hem een briefje liet overhandigen met een beetje geld.

In het briefje werd ook gevraagd of de man een drankje of een hapje wilde aanvaarden. “Als iedereen de mensen zou behandelen zoals jij die dame behandelde, zou de wereld een betere plek zijn.”

Hoewel de man dankbaar was, aanvaardde hij het aanbod niet.

Jessica schreef nog: “Doe goed. Herken het goede. Maak de wereld beter.”

DEEL dit inspirerende verhaal met je vrienden!

Bron en afbeeldingen: Shareably

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.