Vrouw vindt tijdens haar vakantie een hond met een gebroken wervelkolom, neemt hem mee naar huis en houdt van hem

Een toevallige ontmoeting bracht een vrouw en een verlaten hond samen die wanhopig medische verzorging nodig had.

Terwijl ze op vakantie waren op Kreta stootten Kiara Ijzendoorn en haar familie in het midden van de baan op een hond die over de grond kroop en nog nauwelijks kon bewegen. Zelfs toen ze stopten om hem te laten oversteken, bleef hij roerloos liggen. Toen zag Ijzendoorn dat zijn pootje verlamd was en dat hij een grote bult op zijn rug had. Dat was zijn gebroken ruggenwervel.

hond1

Ijzendoorn was diepbedroefd toen ze ontdekte dat de hond helemaal in een nabijgelegen schuur woonde en ze wist onmiddellijk dat ze moest helpen. De volgende dagen zouden zij en haar familie hem blijven bezoeken om hem te eten te geven.

hond2

De familie werd algauw bevriend met de hond en ze noemden hem Fos. Dat is het Griekse woord voor “stralend”. Hij was weliswaar in een vreselijke conditie maar dat weerhield hem er niet van om blij te zijn en zijn bezoekers te begroeten.

hond4

Overmand door medeleven voor haar nieuwe vriend nam Ijzendoorn de hond mee naar een plaatselijk asiel, waar ze hem officieel adopteerde. Een dierenarts behandelde zijn verwondingen en bevestigde dat hij wellicht mishandeld werd.

hond5

Fos kan zijn vreselijke verleden eindelijk achter zich laten en woont nu bij zijn nieuwe liefdevolle familie in Nederland – een wonder waar hij niet meer op gehoopt had!

hond6

Nu is hij niet langer alleen en zijn ruggenwervel herstelt goed. Fos kan zelfs terug normaal wandelen. Ijzendoorn kwamen thuis van vakantie met veel meer dan alleen maar leuke herinneringen – ze kwamen terug met een nieuwe vriend die ze zouden opnemen in hun familie. Ze redden een lieve hond die anders zijn laatste dagen in pijn en horror had moeten doorbrengen. De vriendelijkheid van een wildvreemde kan heel wat teweegbrengen en in het geval van Ijzendoorn redde ze een leven en verrijkte dat van zichzelf!

DEEL deze hartverwarmende redding met je vrienden!


Bron: The Dodo

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.