Vrouw rijdt met een grasmaaier over een kikker. Dan vliegt ze met hem honderden kilometers voor een operatie

Niet veel kikkers overleven een ontmoeting met een grasmaaier. En nog minder worden honderden kilometers overgevlogen voor dringende medische verzorging.

Maar dit was dan ook geen gewone kikker – groene kikkers worden immers extreem zeldzaam in Australië. En de vrouw die er in haar tuintje in april eentje overreed met haar grasmaaier wist dat.

kikker1

Van zodra ze besefte wat er gebeurd was, belde ze haar nichtje. De twee wisten dat ze de kikker honderden kilometers verderop naar een dierenkliniek moesten brengen. Dus contacteerden ze een luchtvaartmaatschappij, een hondentransporteur en een postbedrijf.

Rex Airways stemde ermee in om de kikker te vliegen. Een groep genaamd Dogtainers hielp bij de coördinatie en het vervoer en een koerier zorgde voor het vervoer tussen de verschillende punten.

En uiteindelijk haalde de dierenkliniek genaamd Frog Safe de patiënt op.

Dan zag de kikker zich in zo mogelijk nog buitengewonere omstandigheden geplaatst.

“We wisten dat hij al een onderliggende ziekte moet gehad hebben, want hij lag die dag gewoon op het gras, maar de wonde was ook geïnfecteerd en het weefstel boven het schouderbot was necrotisch”, zei voorzitter Deborah Pergolotti van de kliniek.

Met andere woorden: de kikker was er slecht aan toe.

kikker2

Het personeel focuste eerst op het verzachten van pijn. Dan begonnen ze met alternatieve medicijnen en medicamenten om de ontsteking te behandelen. Na enkele dagen kwamen de onderliggende ziektes dan aan het licht: de patiënt had niet een maar twee interne parasieten.

Beiden konden verwijderd worden.

En vandaag?

“Hij maakt het uitstekend”, zegt Pergolotti. “De wonde is compleet genezen en je ziet nog wel een litteken. Zijn gewicht is al toegenomen … echt een gelukkige kikker.”

kikker3

Maar rest er nog een vraag: waarom zoveel kosten en moeite voor een klein diertje? Het antwoord is eenvoudig voor mensen als Pergolotti:

“Mededogen en empathie voor alles op aarde is wat de toekomst van onze wereld in stand houdt. Als mensen nonchalant de rug keren naar iemand die duidelijk hulp nodig heeft – inclusief kleine dieren – dan verdienen wij het als soort evenmin om geholpen te worden.”

Wat vond jij van dit verhaal?

Laat het ons weten in de reacties op Facebook en DEEL dit bericht met je vrienden!


Bron: The Dodo

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.