Vrouw redt honderden dakloze honden om zo te voorkomen dat ze worden afgemaakt

De gedachte dat een dier moet ingeslapen worden gewoon omdat ze niet gewild zijn, was voor een dame zo ondraaglijke dat ze besloot om er iets aan te doen. Het begon allemaal toen ze een asiel in Costa Rica bezocht om er hondenvoer te kopen. Ze leerde er een vijftienjarige hond genaamd Diego kennen, die daar zijn eigenaar was achtergelaten en geëuthanaseerd zou worden.

Lya Battle gaf zich meteen op om Diego te adopteren. “Nee, hij is ziek en oud, zeiden ze”, zegt Battle. “En ik antwoordde dat het niet uitmaakte of hij maar enkele weken zou leven. Als hij zou sterven, laat hem dan sterven bij iemand thuis. Ik dacht dat hij letterlijk binnen de week ging sterven, maar hij werd gedurende vier jaar nog ons allerliefste kindje. Hij werd uiteindelijk 19 jaar oud.”

Er waren echter nog honderden honden zoals Diego, en Battle ving samen met haar echtgenoot bij haar thuis algauw bijna 100 bejaarde honden op. “We adopteerden ze werkelijk van overal waar we konden om hen te huisvesten.”

Toen Battle van haar opa een grote boerderij erfde, richtten ze Territorio de Zaguates op. Ze huurden hulp in en verhuisden de honden naar de boerderij, waar ze meer dan genoeg ruimte hadden om van het leven te genieten. Momenteel hebben ze tussen de 600 en 700 honden. “Ongeacht hoe moeilijk het soms was, is het helemaal de moeite waard geweest”, zegt Battle over haar passie.

Zou jij honderden dieren opvangen om hen van de euthanasie te redden? Laat van je horen in de reacties op Facebook en DEEL dit bericht met je vrienden!

Bron: Life Daily ; Afbeeldingen: Facebook

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.