Vrouw is stomverbaasd als ze de hond van haar buren op het dak ziet staan. Ze haast zich om hen te waarschuwen maar dan houdt een bordje haar tegen.

Sommige honden zijn van nature uit erg avontuurlijk en schuwen de risico’s niet. Dat is ook het geval voor de vijfjarige Huckleberry uit Austin in Texas. Hij gebruikt het dak als zijn speeltuin. De Golden Retriever speelt al sinds 2013 op het dak van zijn huis. En daar klimt hij vanuit de tuin helemaal zelf op!


Volgens zijn eigenaar Allie Burnitt blaft Huckleberry naar joggers en loopt heen en weer over het dak. Hij wordt echter nooit alleen op het dak gelaten. Er is altijd wel iemand die hem in de gaten houdt. Toch hebben er al heel wat buurtbewoners hun bezorgdheid geuit, zeker zij die hem voor de eerste keer op het dak zien staan.

Omdat ze al zoveel klachten kregen over hun hond op het dak, plaatsten de eigenaars een bordje aan hun deur met de boodschap dat ze zich geen zorgen hoeven te maken.

Op een dag was er een vrouw die eveneens stomverbaasd was om de hond op het dak te zien. Ze wilde meteen aanbellen, maar kwam op haar stappen terug toen ze het bordje zag.

Sarafina Nance vertelde aan ABC News dat ze in haar buurt wandelde toen haar hond plotseling afgeleid was door iets boven hen. Toen ze naar boven keek en de hond op het dak zag, liep ze naar de voordeur van het huis om de eigenaars te waarschuwen.

“Ik ging naar de deur en keek links en rechts, en toen zag ik het bordje”, zei Nancy. “En ik had zoiets van, nou hij zal wel oké zijn dan.”

Het bordje leest: “We waarderen jullie bezorgdheid, maar bel alsjeblieft niet aan … We weten dat hij daarboven zit! Maar voel je vrij om foto’s van hem te make en te delen onder de hashtag #hucktheroofdog.”

https://www.instagram.com/p/BT5IZCyjvLu/

Huckleberry lijkt dus gewoon een brave hond te zijn die ervan houdt om hoog en droog te zitten. Wat vind jij van deze hond? Laat van je horen in de reacties op Facebook en DEEL dit bericht met je vrienden!

Bron en afbeeldingen: YouTube en Liftable

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.