Vrouw is bang dat de pitbull de baby iets aan zal doen en wil hem lozen, maar de pitbull houdt onvoorwaardelijk van het kindje

Soms is het moeilijk om al die negatieve vooroordelen en misvattingen die in onze maatschappij bestaan terzijde te schuiven. Of het nu gaat over mensen, dieren of zelfs bedrijven, het is hard om in te gaan tegen iets wat zovele mensen zeggen. Maar je moet gewoon beseffen dat voor elke persoon die iets negatief zegt, er minstens evenveel positieve mensen zijn.

pitbull

Toen Greg Heynen de pitbull / labrador van zijn vrouw onmoette, wist hij niet wat te denken. Hij was aanvankelijk bang hoe hij zou reageren op zijn pasgeboren baby, maar het volgende verhaal toont hoe zijn hart helemaal veranderde:

“Mijn vrouw en ik hadden twee honden die we al hadden voor ons huwelijk en bij elkaar brachten toen we gingen samenwonen. Haar hond was een pitbull genaamd Zack en hij haatte me. Toen onze dochter geboren werd, zei ik: “Als hij ook maar een keer gromt naar de baby, vliegt hij buiten.”

We brachten onze dochter naar huis van het ziekenhuis en beide honden snuffelden en likten aan haar terwijl hun staarten kwispelden. Ik moest Zack op zeker ogenblik van haar wegtrekken omdat hij maar bleef likken. Zack werd meteen de beschermer van mijn dochter en de twee waren onafscheidelijk. Als mijn dochter op een dekentje op de grond lag, had hij minstens een poot op het dekentje liggen.

Zack hield immens veel van mijn dochter. Als ze een beetje ouder was en naar bed ging, begeleidde hij haar naar boven. Hij wist op een of andere manier dat het tijd was om naar boven te gaan, en zou beneden aan de trappen zitten wachten om haar naar bed te volgen.

Helaas werd Zack vergiftigd door een ziekelijk kind van de wijk. Het was een van de ergste dagen van onze levens. Mijn vrouw en ik snikten toen we onze dochter van hem afscheid zagen nemen terwijl hij nog op de keukenvloer lag.

Om 8 u ’s avonds die adem ging mijn dochter naar de trap. Op dat moment beseften we alle drie wat er zou gebeuren. Na vijf jaar van voortdurende gezelschap, zou Zack er niet meer zijn om samen met haar de trap op te gaan. Ze keek naar ons met paniek en horror in de ogen.

Op dat moment stond mijn hond op, die ook van mijn dochter hield, maar niet zo close was als Zack, wandelde naar haar toe en stootte haar aan met zijn hoofd. Hij legde een pootje op de trap en keek haar aan. Toen wandelden ze samen naar boven om te gaan slapen.

De volgende zes jaren, tot mijn hond Sam overleed, wachtte hij elke avond onderaan de trappen. Het leek wel alsof de geest van Zack bij ons was gebleven.”

Als dit verhaal ook jou heeft aangegrepen, DEEL dit bericht dan met iedereen die je kent om de vooroordelen over pitbulls definitief uit de wereld te helpen!


Bron: Shareably.net

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.