Vrouw die haar hond letterlijk liet sterven van de honger gaat vrijuit, omdat de rechtbank niet wist welke straf ze verdiende

Ondanks het feit dat haar hond uitgemergeld was en bijna omkwam van de honger, werd de eigenares uit Fayetteville in North Carolina niet schuldig bevonden. Men moest de hond op een humane wijze laten inslapen, terwijl de vrouw genaamd Stephanie Bates vrijuit ging.

De vrouw werd aanvankelijk wel aangeklaagd wegens dierenmishandeling, maar de jury achtte dat er niet voldoende bewijs was om haar te veroordelen. De hond genaamd Bruno had sedert 2013 gastro-intestinale problemen. Enkele maanden later werd hij naar de dierenarts gebracht, maar zijn toestand verbeterde niet. Een jaar later vroeg Bates aan de dierenarts om haar hond te laten inslapen, maar die weigerde.

Afbeelding: The Forever Dog

De hond was zo uitgemergeld dat hij nauwelijks kon staan. Bruno werd na een hartaanval begin 2015 geëuthanaseerd. De jury was van oordeel dat Bruno sowieso zou gestorven zijn, ongeacht hoeveel zorg hij ook zou gekregen hebben.

Wat vind jij hiervan?

Laat het ons weten in de reacties op Facebook en DEEL dit bericht met je vrienden!

Bron: The Forever Dog

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.