Vrouw gaat over de rooie als haar man kittens mee naar huis brengt

We kennen allemaal wel de bezorgdheid die ons overvalt wanneer we een dier in nood zien. Het is best hard, want hoewel onze emoties zeggen om in te grijpen, kunnen we dat niet altijd. Een dier redden, kan financieel heel wat kosten, is tijdrovend en soms zelfs gevaarlijk. Maar een jonge man uit Israël schoot in actie om het leven van een nest katjes te redden. Wat er dan gebeurde, choqueerde hem en het zal ook jou verrassen.

katten

Toen hij op een dag onderweg was naar het werk vond de achttien jaar oude Hamdan Shibli drie katjes langs de kant van een landweggetje. Hij zocht naar de moeder, maar tevergeefs. Dan probeerde hij de katjes naar een veilige plek te verhuizen in een nabijgelegen bosje.

Hij nam enkele foto’s van de katjes en thuisgekomen plaatste hij ze online. Al snel kreeg hij te horen dat het geen gewone straatkatten waren, maar een soort Aziatische wilde kat.

Hij keerde onmiddellijk terug naar de plek waar hij de katjes het laatst had gezien. De moeder was niet teruggekeerd en dus besliste hij om zelf voor de diertjes te zorgen.

Volledig onder de vlooien en ondervoed, legde hij ze in een mandje en bracht ze mee naar huis. Een van de katjes overleefde de trip helaas niet.

Shibli nam de katjes mee naar een gespecialiseerde dierenkliniek om hen te voorzien van de gepaste medische verzorging. Het was onduidelijk hoe lang de katjes het al zonder hun moeder moesten stellen, maar het was lang genoeg om duidelijke sporen van verwaarlozing te zien.

De medewerkers van de kliniek voederden hen met speciale melk en vitaminesupplementen. De katjes reageerden goed op de voeding en er werd beslist om hen verder op te voeden totdat ze terug in het wild gezet zouden kunnen worden.

Algauw konden ze vaste voeding beginnen eten en namen snel toe in gewicht. De verzorgers konden de katjes geleidelijk aan terug aan een zelfstandig leven laten wennen en algauw zouden ze in het wild vrijgelaten kunnen worden. Hoewel deze kattensoort – de Aziatische Junglekat – geen beschermde diersoort is, komen er in Israël nog amper zeshonderd exemplaren voor. Dat maakt de uitzetting van deze kleine katjes in het wild uiteraard eens zo bijzonder.

Het zijn eigenlijk roofdieren en dat maakt hen erg ongeschikt als huisdier. Ze leven een solitair bestaan, dus wellicht zullen de twee katjes elkaar later niet meer terugzien in het wild.

Heb jij ooit al een wild dier gered?

Laat het ons weten en DEEL dit opmerkelijke bericht met je vrienden op Facebook!

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.