Vrouw heeft auto-ongeluk op het platteland. Dan duikt er vanuit het niets een straathond op om haar te redden.

Zij die een hond hebben of er ooit eentje gehad hebben, weten hoe trouw en dapper ze kunnen zijn in noodsituaties. Maar blijkt dat deze kwaliteiten ook van toepassing zijn op compleet vreemde honden. Dat was ook het geval in een verhaal uit Pavo, Georgia, toen een straathond op wonderbaarlijke wijze een vrouw redde van wat een fataal verkeersongeluk had kunnen zijn.

De dag begon zoals alle anderen. Shannon Lorio, een 36-jarige vrouw uit Pavo, was met de auto onderweg op enkele bochtige plattelandswegen. Toen ze te snel door de bocht ging, begon haar auto te slippen en belandde ze in een lagergelegen gracht. Tijdens de crash werd de vrouw door haar achterruit op de koffer van haar auto geslingerd.

Lorio was bedwelmd en wist niet of ze kon wandelen. “Ik bloedde aan mijn gezicht en uit mijn neus”, zei ze. Omdat ze in een afgelegen gebied lag, was het helemaal niet zeker of een andere automobilist haar zou opmerken. Maar op dat moment gebeurde er iets ongelofelijk: vanuit het niets dook er een straathond op die haar gezicht begon te likken.

Daarna trok de hond Lorio aan haar shirt 50 meter op de heuvel, totdat ze terug op de hoofdbaan waren. Daar bleef de hond bij Lorio wachten tot ze iemand konden doen stoppen om hen naar het dorp te brengen. Na het voorval noemde Lorio de hond Hero.

Lorio kon het dier helaas niet zelf adopteren omdat ze zelf al zes honden had, maar ze gaf hem wel een vette kluif en een speeltje. “Die hond heeft voor altijd een speciaal plekje in mijn hart”, zegt Lorio. Hero werd naar het asiel gebracht, maar later opgenomen door een hondentrainer Heidy Drawdy die hem zal opleiden tot reddingshond. Lorio en Drawdy zullen ongetwijfeld contact houden.

DEEL dit verhaal als jij vindt dat honden echt de beste vrienden van de mens zijn!

Bron en afbeeldingen: YouTube en Shareably

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.