Vreselijke crash doodt 2 tieners. Op de begrafenis laat het verzoek van mama hun geliefden in tranen achter.

Niemand wil een tiener begraven. Zeker niet als ze barsten van leven en optimisme, waarmee ze ons jong houden en aan het lachen brengen. In april waren twee gemeenschappen in Indiana in VS verwoest, toen ze niet een maar twee jongeren moesten begraven, die het leven hadden gelaten in een vreselijk auto-ongeluk. Het tienerkoppel had nog een heel leven voor zich, maar nu blijven ze voor eeuwig in de harten en herinneringen van hun familie en vrienden.


Op 3 april reed de 18-jarige Ethan Richman met zijn vriendin, de 19-jarige Lea Byers, op een snelweg in Indiana. Beide tieners studeerden aan de Indiana University Kokomo in de hoop verpleger te worden – en ze waren stapelverliefd op elkaar.

Ironisch genoeg hadden de tieners eerder die dag een herdenkingsdienst bijgewoond en waren ze onderweg naar huis toen het noodlot toesloeg. Een 86-jarige bestuurder, William Thorn, was aan het spookrijden en crashte frontaal op de auto van het koppel.

De drie slachtoffers waren op slag dood. Drie families moesten zich tegelijk op een begrafenis voorbereiden en ze probeerden zin te geven aan deze hartverscheurende situatie.

Ethans’ moeder, Laura Richman hield zich sterk tijdens de begrafenis van haar geliefde zoon. Ze vroeg haar vrienden en familie om haar te geven wat niemand haar kon geven – de herinneringen aan haar zoon die ze het meest koesteren.


“Meer dan ik wil horen. Sorry, ik wil alle herinneringen aan Ethan horen”, vertelde Laura Richman. “Vertel me hoe hij jullie aan het lachen bracht. Vertel me een grappig verhaal over hem.”

“Hij had gewoon echt een bijzondere manier om mensen te doen glimlachen”, herinnerde Beanna McGauhey, een vriendin van Ethan, zich. “Hij was uitgesproken positief.”

Amper een maand na deze tragedie moest Laura Richman haar eerste Moederdag zonder haar zoon beleven. “Het voelt nog altijd als een nachtmerrie waaruit ik maar niet kan ontwaken. Ik voel me alsof mijn hart uit mijn borst gerukt werd en iemand houdt het voor me terwijl het langzaam ophoudt met kloppen”, schreef ze op Facebook.

Op de dag van zijn begrafenis kwamen ook de ouders van Lea langs om een beetje van haar assen naast Ethan te begraven. De beste vriend van Ethan, Kamren Starkey, vindt dan weer een beetje troost in het feit dat ze samen stierven. “Als een van hen het overleefd had, zou dat hen uiteengerukt hebben.”

DEEL dit hartverscheurende verhaal als herinnering aan het feit dat we onze dierbaren en het leven elke dag, elke minuut en elke seconde moeten koesteren.

Bron en afbeeldingen: Liftable

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.