Vosje en hond zijn beste maatjes, nadat beiden gered zijn van een gruwelijk lot

In de Verenigde Staten en in Europa zijn vossen een van de schattigste creaturen die je in de vrije natuur kunt tegenkomen. In Australië is dat echter een ander verhaal. Daar is de Europese vos een invasieve soort en worden de dieren beschouwd als een pest. Dat klinkt wreed, maar een niet-inheemse diersoort kan heel wat schade aan het ecosysteem aanrichten.

vos1

Daarom moedigt de overheid aan om vossen te doden. Maar er zijn mensen die verkiezen om de balans in evenwicht te houden zonder massaal vossen te moeten afslachten. De Sydney Fox Sanctuary probeert de vossenpopulatie op een humane manier onder controle te krijgen en mensen te onderwijzen over de gevaren van het illegaal houden en fokken van vossen.

vos2

Toen een boer een babyvosje op zijn landgoed ontdekte, wilde hij bij de buren een geweer halen. Gelukkig waren de buren niet thuis en belde hij het Sydney Fox Sanctuary in de plaats.

vos3

En het was daar dat het babyvosje vriendjes zou maken met iemand anders die helemaal alleen en ongewild was in deze wereld.

vos4

Na een bezoek aan de dierenarts werd Willa – zo werd het babyvosje genoemd – overgeplaatst naar het Sugarshine Sanctuary waar vossen, honden en boerderijdieren vredevol kunnen leven. Daar maakte Willa kennis met een andere vos genaamd Athena. Maar helaas werd Athena kort daarop gedood door een python dus was Willa weer helemaal alleen.

Maar niet voor lang …

vos5

Willa maakte snel kennis met Isabel, een bejaarde racehond. Isabel werd gered nadat ze de dood riskeerde. Toen ze niet langer “waardevol” was als racehond wilde haar vorige eigenaar haar laten inslapen. Gelukkig kwam er iemand tussenbeide en kon ze een nieuw leven beginnen in het Sugarshine Sanctuary.

vos6

Het klikte meteen tussen Willa en Isabel.

vos7

De twee zijn nu voortdurend bij elkaar en hebben een beetje vrede gevonden in een wereld die niet altijd even aardig is tegenover dieren die ongewild zijn.

Een van de favoriete speeltjes van Willa? De staart van Isabel!

Naast Willa verwelkomde het opvangcentrum nog drie andere vossen genaamd Toffee, Custard en Blossom.

vos8

Ondertussen werd er in Australië een wet gestemd die het verbiedt om vossen als huisdier te houden. Hopelijk kan dit de vossenpopulatie in Australië al een beetje terugdringen. Voor vossen als Willa die al als huisdier geregistreerd werden, verandert er niets.

vos9

De oprichter van Sydney Fox Sanctuary genaamd Nelder blijft echter tegen het doden van wilde vossen: “Ja, vossen kunnen een bedreiging zijn voor het wildleven, maar als je ze in afgescheiden reservaten houdt, zijn ze niet langer een bedreiging, maar prachtige dieren met heel wat persoonlijkheid”, zegt ze.

DEEL deze bijzondere vriendschap met je vrienden!


Bron: Wide Open Pets

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.