Voorzichtig! Deze giftige spin zit nu ook al in België en Nederland. Als je gebeten wordt, is dit wat er met je lichaam gebeurt.

De grote bermzakspin of ook bekend als spoorspin is eigenlijk een spin die vooral in het Middellandse Zeegebied voorkomt. Maar experts zeggen dat we deze spin ook meer en meer in onze contreien tegenkomen. Dit heeft alles te maken met het feit dat ons klimaat met de jaren milder is geworden.

spin1

Ze is de enige spin in onze regionen die echt gevaarlijk kan worden voor de mens. Zowel de mannetjes als de wijfjes zijn giftig en spuiten bij het bijten een toxische substantie onder de huid. De beet ontwikkelt zich vervolgens tot een geelachtige blaas. Je mag deze in geen geval afkoelen of openkrabben!

spin2

Het gestoken lichaamsdeel begint sterk op te zwellen. In zeldzame gevallen lijdt het ook tot koorts, misselijkheid en hartkloppingen. In dergelijke gevallen moet onmiddellijk een arts geraadpleegd worden.

spin3

Maar geen paniek: echt dodelijk is de spinnenbeet niet. De spin is eenvoudige te herkennen: ze heeft een rood oranje kleur met gele tot geelgroene vlekken en wordt ongeveer anderhalve centimeter groot. De spinnen gedijen het beste in bossen en hoog gras.

spin4

Als je niet gebeten wil worden, raden we aan om in hoog gras altijd een lange broek te dragen. Dit is trouwens ook een goede voorzorgsmaatregel tegen teken.

DEEL deze belangrijke informatie met je vrienden op Facebook!Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.