Voordat Sylvester Stallone een beroemde Hollywoodster werd, was hij dakloos en verkocht hij zijn hond voor 50 piek

Stel je eens voor dat je zo blut bent dat je zelfs je geliefde hond moet verkopen. Geloof het of niet, dat is precies wat Sylvester Stallone ooit meemaakte. Bij aanvang van zijn carrière was hij zo wanhopig dat hij gedwongen werd om zijn hond Butkus te verkopen.

“Ik bond mijn hond vast aan een winkel met een bordje dat ik er honderd dollar voor vroeg. Ik kreeg er vijftig dollar voor van een kerel genaamd Little Jimmy”, vertelde Stallone.

Toen Stallone geboren werd, traden er complicaties op waardoor delen van zijn kin, lippen en tong verlamd bleven. Dat zou hem echter niet tegenhouden om zijn passies na te jagen. Later schreef hij het script voor Rocky en kon het verkopen. Hij besloot om het geld te gebruiken om Butkus terug te kopen.

rocky1

“Toen ik het script verkocht had, ging ik Little Jimmy terug opzoeken en smeekte hem om de hond terug te geven. Hij riep zijn kinderen erbij en zei: ‘Mijn kinderen zijn dol op de hond’. Ik zei: ‘Je hebt hem amper een week’.”

“Jimmy wilde met me vechten en zei dat hij me zou vermoorden. Hij was een gestoord, persoontje. Ik kon niet met hem vechten anders zou ik in de gevangenis belanden, dus betaalde ik hem 3.000 dollar.”

Later zouden Stallone en Butkus zij aan zij verschijnen in de film Rocky.

rocky2

Stallone is een goed voorbeeld dat je met veel doorzettingsvermogen en vastberadenheid je dromen kunt bereiken:

“Ongevalletjes overkomen ons allemaal. Als je dit als een zwakte beschouwt, zal je nooit slagen in het leven, maar als je er kracht uit put, is er niets in het leven dat je kan tegenhouden.”

DEEL dit inspirerende verhaal met je vrienden!


Bron: Elite Readers

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.