Volgens wetenschappers heeft naar het strand gaan een positief effect op je hersenen.

We weten allemaal dat veel tijd buiten doorbrengen goed is voor je fysieke en mentale gezondheid, maar onlangs kwamen specifiek de voordelen van aan het strand zitten aan het licht.

Dat ongelofelijke gevoel van rust en vrede dat je aan het strand ervaart wordt nu omschreven als de “blauwe ruimte.” Dat is de naam die wetenschappers gebruiken om het rustgevende effect van het geluid van het water op je hersencellen te omschrijven. Deze “blauwe ruimte” is voldoende om je rustig te doen worden en bijna in een soort van hypnose te brengen.

Het zit niet zomaar gewoon in je hoofd. Wetenschappers zeggen dat er een verandering in je hersenen optreedt waardoor je je gelukkig en ontspannen voelt.

Deze blauwe ruimte effecten beïnvloeden je op vier manieren.

1 – Naar het strand gaan vermindert stress

Water is een natuurlijke remedie tegen stress. Water zit boordevol natuurlijke ionen die de eigenschap hebben om je gerust te stellen. Of je er nu induikt of gewoon alleen even pootje baadt, je wordt meteen overvallen door een gevoel van ontspanning.

2 – Het strand geeft je creativiteit een boost

Zit je even in een creatief dipje? Wetenschappers suggereren dat je naar het strand zou moeten gaan. In de blauwe ruimte zijn, stelt je in staat om je hoofd vrij te maken, waardoor je problemen op een meer creatieve manier kunt benaderen. Net zoals meditatie zorgt het strand ervoor dat je kunt focussen op de dingen die echt belangrijk zijn.

3 – Naar het strand gaan bestrijdt depressies

Het hypnotiserende geluid van de golven in combinatie met het zicht en de geur van het strand plaatst je in een meditatieve toestand. Op die manier wordt je geest vrijgemaakt in een veilige ruimte, ver weg van de chaos van het dagelijkse leven.

4 – Veel tijd aan het strand doorbrengen zal je visie op het leven veranderen

En dat perspectief verandert ten goede! De natuur heeft doorgaans een positieve invloed op een gelukkig leven, maar het strand in het bijzonder is goed voor de ziel.

Dus grijp je strandtas, je badhanddoek en rep je naar het strand!

DEEL dit bericht met iemand die je naar het strand wil meenemen!

Bron en afbeeldingen: Shareably en Earthables

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.