Video: Deze kat komt binnen met een opgezwollen neus. De dierenarts ontdekt dat er een nachtmerrie in leeft

Als je een baby of een jong huisdier hebt, weet je hoe beangstigend het is als ze ziek worden. Omdat ze zo jong zijn, kunnen ze nog niet zeggen wat er precies scheelt. Het beste wat je kunt doen, is ze zo snel mogelijk naar een dokter of het ziekenhuis brengen!

kat

Dat is precies wat de eigenaars van de kleine kitten in de onderstaande video deden. Het diertje had een vreselijk gezwollen neus en ze wisten niet meteen wat ze eraan moesten doen. Dus brachten ze het jonge katje naar de plaatselijke dierenarts, maar niemand was voorbereid op de waarheid achter de ziekte van dit poesje.

Dr. Farrington keek in haar neus. En toen ontdekte hij de nachtmerrie die binnenin groeide. Het was geen tumor, maar een groot insect dat in de neusgaten van de kat groeide. Het wordt cuterebra larva genoemd – een parasiet die zich in kleine dieren nestelt die vaak buiten zitten.

Blijkbaar had het katje een open wondje op haar neus gehad, wat haar extra vatbaar maakte voor deze ongewenste gasten.

Gelukkig werd de parasiet verwijderd voor hij blijvende schade kon aanrichten. Verwacht wordt dat de kat helemaal zal herstellen. Omdat het risico op overlijden tijdens een volledige verdoving groot was, beslisten de eigenaars om de operatie zonder gehele anesthesie te laten verlopen.

Het belangrijkste is echter dat het katje nu weer helemaal parasietvrij is.

DEEL dit bericht met iedereen die katten heeft!


    Bron: YouTube

    Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

    Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.