Veteraan wordt tot een nachtje cel veroordeeld. Dan legt een verborgen camera vast dat de rechter zijn cel inloopt

Als we aan criminaliteit denken, doen we dat vaak in termen van zwart en wit, goed en slecht, politieagent en crimineel. Maar als je het wat van dichterbij bekijkt, is het zelden zo eenvoudig. Dit is het scenario: een man genaamd Joe Serna werd gearresteerd voor dronken rijden en kreeg een voorwaardelijke straf. Maar nog tijdens zijn probatiejaar werd Serna nog eens betrapt op dronken rijden. Daarom moest hij gedwongen een nacht in de cel doorbrengen. Eenvoudig, toch? Deze zaak draaide echter heel anders uit dan je zou verwachten.

De feiten vonden plaats in Bayetteville in North Carolina in de rechtszaal van rechter Joe Olivera. Olivera wist dat hij Serna een straf moest geven, maar hij kende ook het verhaal van de man.

Serna is namelijk een gedecoreerde veteraan met drie missies in Afghanistan en twee paarse harten onder de gordel. Hij overleefde een landmijn en een zelfmoordaanslag. Maar het meest beangstigende was nog toen ze met hun voertuig in een kreek terechtkwamen en de auto zich met water begon te vullen. “Alle hoop was verloren”, zei Serna.

Het water steeg tot zijn kin tot het eindelijke stopte. Serna zou uiteindelijk de enige zijn die het ongeval zou overleven. Als gevolg van deze traumatische ervaring kreeg Serna het posttraumatisch stresssyndroom en claustrofobie.

Met dit in gedachten veroordeelde de rechter hem slechts tot een nachtje cel. “Hij moest verantwoordelijk gesteld worden, maar ik wist dat ik met hem moest meegaan”, zie Olivera. Inderdaad, Olivera zat de straf van Serna samen met hem in de cel uit!

De twee mannen smeedden een band en praatten over hun families. “De muren bestonden niet meer”, zegt Serna. “Hij bracht me van mijn truck in Afghanistan terug naar North Carolina.” Nadat de straf erop zat, deelden Serna en Olivera nog een ontroerend moment in de rechtszaal.

Bekijk het fragment hieronder en DEEL dit hartverwarmende verhaal met je vrienden!

Bron: YouTube ; Afbeeldingen: Shareably

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.